ΑΕΚ: Η διακοπή την καλύτερη στιγμή…

Η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα ως τις 15 Mάη έρχεται την καταλληλότερη στιγμή για μια… συγχυσμένη αγωνιστικά (και μη) ΑΕΚ

 ΑΕΚ: Η διακοπή την καλύτερη στιγμή…

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ματίας Αλμέιδα έχει ρίξει τις …μπηχτές του για το τρόπο κατάρτισης του αγωνιστικού καλενταριού και το ότι υπάρχουν ευμεγέθη κενά διαστήματα αγωνιστικής αποχής.

Το έκανε τον Μάρτη - όταν ο Γκας Πογέτ ζήτησε να μην υπάρξει δράση ένα σαββατοκύριακο παραπάνω, απ’ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, για την προετοιμασία της εθνικής ενόψει πλέι οφ του Εuro 2024 (σ.σ το πως κατέληξε μην το σχολιάσουμε, με το «ναυάγιο» των ελληνικών ελπίδων πρόκρισης, στην Τιφλίδα…) – και το επανέλαβε λίγα λεπτά μετά την θριαμβευτική επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, που κατέστησε την ΑΕΚ φαβορί για τη διατήρηση των περσινών της «σκήπτρων».

Λογική η στάση του Αργεντινού τεχνικού, που πόνταρε στο ρολάρισμα της ομάδας του και σε κάθε περίπτωση έβλεπε την απουσία αγωνιστικής δράσης ως εν δυνάμει ενδεχόμενο διατάραξης του.

Όλα αυτά μην έχοντας υπολογίσει τον… ξενοδόχο.

Που εν προκειμένω αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» κερδίζοντας την ΑΕΚ μ’ ανατροπή (αφού στο 81’ έχανε 2-1) προκάλεσε ισχυρό σοκ στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, που βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας, με τις …σαμπάνιες να έχουν μπει στον πάγο, για τα επινίκια του δεύτερου σερί πρωταθλήματος!

Η ΑΕΚ έδειξε ότι η εμφάνιση της με τον Παναθηναϊκό - όταν κράτησε ψηλά το τέμπο και της πίεσης και της αγωνιστικότητας της - είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!

Ο οποίος είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στο τελευταίο τρίτο χρονικά των αναμετρήσεων της, είθισται ν’ αποπνέει έλλειμμα φρεσκάδας, με την απόδοση της να κάνει (οφθαλμοφανή) «κοιλιά».

Κάτι τα παραπάνω (ευρωπαϊκά) ματς από πέρσι, κάτι οι πολλοί τραυματισμοί κομβικών παικτών (Λιβάι, Μουκουντί, π.χ) κάτι η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο (Φέρναντες -που προέρχεται από τραυμτισμό- και Πισάρο, που ποτέ δεν προσαρμόστηκε) έπαιξαν το ρόλο τους.

Εξ ου και ο ΠΑΟΚ την έχει «πληγώσει» τρεις φορές συνεχόμενες στο χρονικό διάστημα που είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα (22 γκολ στο τελευταίο τέταρτο, γαρ..,)!

Το 3-3, στην Τούμπα, στο δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήρθε στο 90’.
Tο 2-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια, επίσης (ενώ το σκορ ήταν 2-0 στο 62’) κι αποτέλεσαν τους δύο πρώτους «κρίκους» της αλυσίδας των τριών αήττητων αγώνων των Θεσσαλονικέων με τους «κιτρινόμαυρους» στερώντας τους, έτσι, τη δυνατότητα μαθηματικής εξασφάλισης του τίτλου.

Ήρθε κι …έδεσε το επεισόδιο με τον Αλμέιδα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπου η συμπεριφορά του Αργεντινού τεχνικού (τον οποίο δεν μπορούσε να κάνει καλά ούτε ο, τρομακτικός -καθότι ικανών βαρών- για κάθε κοινό θνητό, προπονητής τερματοφυλάκων, Κάρλος Ρόα) έδειξε ότι (όχι αδικαιολόγητα, βάσει του.. σύστριγγλου που επικρατούσε στον περιβάλλοντα χώρο του τερέν της Τούμπας) είχε «χαλάσει» το μυαλό του.

Συνεπώς η διακοπή - παρότι συνηθίζουν να λένε πολλοί προπονητές, μετά από ήττα, ότι θέλουν να παίξουν την επομένη (για ν’ αλλάξουν το μομέντουμ) - ήταν …θεόσταλτη.

H τριήμερη πασχαλινή άδεια και η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων ως τις 15/05, όταν η ΑΕΚ πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» να παίξει με τον Ολυμπιακό (με ή χωρίς τον Αλμέιδα, θα το αποφασίσουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου…) ήταν «μάννα εξ ουρανού», ώστε να ανασυνταχθεί, ν’ αναλάβει δυνάμεις (σωματικές και ψυχικές) πριν την τελική ευθεία των δύο αγώνων που απομένουν.

Πολύ περισσότερο που αυτά έπονται του εξ αναβολής ματς της Τούμπας (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), της 12ης Μάη, που ενδέχεται να διευκολύνουν την τελική εφόρμηση της προς τον τίτλο...