ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2:Στο 90' με Σάστρε «ζωντανοί» στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς σε ματς 2 ανατροπών

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 3' με τον Κωνσταντέλια στο 81' έχανε 1-2, αλλά κέρδισε με το δεύτερο γκολ του νεαρού (81') και... σούταρα του Σάστρε στο 90' και διατήρησε τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου! 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2:Στο 90' με Σάστρε «ζωντανοί» στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς σε ματς 2 ανατροπών

Από πέντε ματς όλων των διοργανώσεων χωρίς νίκη προερχόταν ο ΠΑΟΚ (κι ισάριθμους κόντρα στην ΑΕΚ) κι επέστρεψε στις επιτυχίες την κατάλληλη στιγμή νικώντας 3-2 την πρωτοπόρο «Ένωση» σ' ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου αφού τα είχε όλα και πάνω απ' όλα δύο ανατροπές.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό αλλά στο 81' έχαναν 1-2 από την «Ένωση» αλλά η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο φινάλε στην έβαλε δύο φτάνοντας τα 22 και πήρε την νίκη μένοντας στη διεκδίκηση του τίτλου!

Πλέον είναι στο -4 από την πρωτοπόρο αντίπαλο του κι έχει και ματς λιγότερο. Εκείνο με τον Ολυμπιακό (12/05)

Παρά την 11λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω υβριστικών πανό (κατά των φιλοξενούμενων και του ιδιοκτήτη της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ) που με αίτημα της «Ένωσης» οι δύο ομάδες μπήκαν ...ζεστές στο ματς.

H ομάδα του Λουτσέσκου (με Τάισον και Ζίβκοβιτς επανακάμψαντες στην 11αδα) μάλιστα προηγήθηκε σχεδόν από τα ...αποδυτήρια (3') με τον Κωνσταντέλια να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Μπάμπα από τα αριστερά.

Αντί όμως να τον βοηθήσει το γκολ ...γιγαντώθηκε η ομάδα του Aλμέιδα (με τους 11 που ξεκίνησαν και κόντρα στον Παναθηναϊκό) που έξι λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Πινέδα να πετυχαίνει καταπληκτικό γκολ (δοκάρι και μέσα στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι) αφού πέρασε τρεις αντιπάλους συγκλίνοντας από τα αριστερά εκτός περιοχής!

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι», που κυριάρχησαν στα χάφ με την συνδρομή του πιεστικού Αραούχο που συνέδραμε, έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ ως το 35' όταν και κυριάρχησαν απόλυτα, αλλά δεν τους το επέτρεψε ο Κοτάρσκι σταματώντας, ενστικτωδώς σουτ του Πινέδα (19'), και του Αραούχο (32'). Νωρίτερα ο Κουλιεράκης είχε σταματήσει τον Γιόνσον με τάκλιν αυτοθυσίας εντός περιοχής.

Το φαινάλε του πρώτου μέρους, πάντως ανήκε στον ΠΑΟΚ που είχε δοκάρι με κεφαλιά του Koυλιεράκη έπειτα από απόκρουση του Αθανασιάδη (37΄) με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να επεμβαίνει σωτήρια και δύο λεπτά μετά σε κεφαλιά του Σβαμπ.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν ήταν τόσο ανοικτό και με φάσεις αλλά η ΑΕΚ αφού ο Αθανασιάδης απέκρουσε (66') δύσκολο σουτ του Κωνσταντέλια γύρισε το ματς με τον Βίντα να σκοράρει (75') με κεφαλιά μετά φάουλ του Χατζισαφί και απόκρουση του Koτάρσκι σε «τσαφ» του Σβαμπ.

Ωστόσο το ματς είχε κι άλλη ανατροπή.

Ο Kωνσταντέλιας μετά από διπλό λάθος του Κάλενς σε σέντρα του Σάστρε πήρε την κεφαλιά πάσα του Σαματά ισοφαρίζοντας (81') και στο 90' ο νεοεισελθών Σάστρε με σουτ εκτός περιοχής (παίρνοντας το «ριμπάουντ» σε απόκρουση αμυντικών μετά από κόρνερ) που πέρασε από πολλά κορμιά, όπως του Σαματά και του Γιόνσον, (ξανά)γύρισε... Τούμπα το ματς!

Τα νεύρα που υπήρχαν σε όλο το ματς (σ. στο 72' υπήρξε διακοπή λόγω έντασης στον πάγκο της ΑΕΚ) έγινε...μπουρλότο στο φινάλε με τον Αλμέιδα να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και να πιάνεται στα χέρια με άνθρωπο των γηπεδούχων!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Γήπεδο: Tούμπας.

Σκόρερ: 3’, 81' Κωσταντέλιας, 90' Σάστρε – 9’ Πινέδα, 75' Βίντα.

Διαιτητής: Σρέντερ (Γερμανίας)

Κίτρινες κάρτες: Τόμας (21’), Ότο (38’) Κωσταντέλιας (41’), Ζίβκοβιτς (90+9) – Ρότα (20’), Αραούχο (64’), Τσούμπερ (89’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (46’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Μεϊτέ, Σβαμπ (78’ Οζντόεφ) – Ζίβκοβιτς (78’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90+3’ Bιείρινια) – Τόμας (70’ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Aλμέιδα):Αθανασιάδης – Ρότα (78’ Tσούμπερ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον (65’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα - Αραούχο (65’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (78’ Γκαρσία)