Ολυμπιακός: O τίτλος που δεν χάθηκε στην Τούμπα και ο ξέγνοιαστος τελικός

Ο Ολυμπιακός είχε φέρει την υπόθεση τίτλο στη δική του ευχέρεια, αλλά δεν τον έχασε σε ένα ντέρμπι. Και φυσικά αφού δεν τον κέρδισε αυτός, δεν νοιάζεται ποιός θα τον πάρει. Και μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. 

Ολυμπιακός: O τίτλος που δεν χάθηκε στην Τούμπα και ο ξέγνοιαστος τελικός

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στην Τούμπα τουλάχιστον από την ώρα που δέχτηκε το πρώτο γκολ, γιατί μέχρι τότε έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι και να ήταν η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες. Μετά έπεσε στην παγίδα του ΠΑΟΚ που πήγε πολύ έξυπνα στη διαχείριση του προβαδίσματος και κατάφερε να πετύχει το σκοπό του. Αυτά μπορούν να συμβούν και ίσως δεν είχε να κάνει τόσο με την υπερπροσπάθεια του θριάμβου στην Ευρώπη ή ότι σχεδόν κανείς από τους παίκτες του δεν έφτασε στο επίπεδό της πρόσφατης απόδοσής του. Ούτε και ο ίδιος ο προπονητής του άλλωστε.

Ο Ολυμπιακός ένα χαμένο από καιρό πρωτάθλημα έφτασε να το έχει φέρει σε διεκδίκηση τριών νικών σε ισάριθμα ντέρμπι. Μόνο που τρεις νίκες σε ντέρμπι δεν έχει κάνει ολόκληρη τη σεζόν, δυο φορές τον ΠΑΟΚ έχει νικήσει από την αρχή της περιόδου, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ όχι. Τώρα πρέπει να τους νικήσει για να εξασφαλίσει ότι θα είναι στην τριάδα, για τον εαυτό του δηλαδή κι όχι για να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ. Εάν δεν παίρνει τον τίτλο ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρεται ποιός θα τον πάρει. Οι Ολυμπιακοί αυτό το ξέρουν.

Προφανώς ο τίτλος δεν χάθηκε από αυτό το παιχνίδι μετά από μία χρονιά που είχε πολλές απώλειες, δικαίως ή αδίκως κατά περίσταση. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ακολουθεί αμέσως, ο Μεντιλίμπαρ σωστά έθεσε την ουσία της υπόθεσης, ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να νικήσει για το δικό του όφελος και όχι για κανέναν άλλον. Όπως και το επόμενο στη Λεωφόρο.

Το τελευταίο που πρέπει να συμβεί είναι να επηρεαστεί η ίδια η ομάδα από αυτό το αποτέλεσμα που με καλύτερη απόδοση και κάποιες άλλες λεπτομέρειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα σε δεδομένο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό με ό,τι έχει καταφέρει στην Ευρώπη και με τον τελικό να είναι ο υπέρτατος στόχος. Φυσικά όχι ο μοναδικός. Αλλά στον τελικό με την Φιορεντίνα ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει σε ιδανικό κλίμα, οπότε είναι και αυτός ένας σπουδαίος λόγος ώστε να φροντίσει στα επόμενα δύο παιχνίδια να το διατηρήσει.

Μπορεί να ακούω από τους περισσότερους φίλους της ομάδας ότι δεν έγινε και τίποτα, μια ήττα ήταν μετά από τιτάνια επιτυχία. Κι ίσως είναι και αλήθεια. Όμως για να παίξει στον κορυφαίο αγώνα της ιστορίας του, θα πρέπει να μην έχει εκείνο το βράδυ άλλες έγνοιες. Και αυτό θα πρέπει να το τακτοποιήσει ο ίδιος, την Τετάρτη και την Κυριακή.