Αλμέιδα: «Πλέον όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί»

Ο Ματίας Αλμέιδα χαρακτήρισε «τελικούς» τα εναπομείναντα παιχνίδι των play off της Super League.

Αλμέιδα: «Πλέον όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί»

Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (24/4, 20:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των play off της Super League.

Ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης ο Ματίας Αλμέιδα σχολίασε το παιχνίδι, αλλά και την απαιτητική συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στην Cosmote TV:

Πως είναι η ομάδα, ενόψει Παναθηναϊκού, με δεδομένο ότι έπαιξε Κυριακή βράδυ και είχε μπροστά της δύο προπονήσεις;

«Για εμάς, δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση. Υπάρχει τρομερή διάθεση. Ένα μεγάλο παιχνίδι, ένας μεγάλος αντίπαλος. Πολύ καλή χρονική στιγμή να παίζουμε ποδόσφαιρο, να παίζουμε στα playoffs».

Τι κρατάτε από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ομάδα σας απέναντι στον Άρη;

«Ήταν μια ακόμη δοκιμασία χαρακτήρα γιατί είχαμε κάνει ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις που κάναμε, ώστε να σκοράρουμε. Και τελείωσε το ημίχρονο και χάναμε. Αλλά πιστεύω ότι ξέραμε πώς να διαχειριστούμε στο δεύτερο ημίχρονο τον χρόνο με ηρεμία και με υπομονή. Και εκτιμώ ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τα πάντα, ό,τι έχουν».

Είναι «τελικός» το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Όλα είναι «τελικοί». Όλα είναι «τελικοί», όλα τα παιχνίδια, πλέον, έχουν μεγάλη σημασία. Αλλά πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να φτάνουμε στο τέλος και να είναι όλες οι ομάδες με μικρή βαθμολογική διαφορά».

Για τον τρόπο σκέψης του ενόψει του αγώνα;

«Δεν πρόκειται να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου σε σχέση με το πώς σκέφτομαι για το ποδόσφαιρο. Πάντα πιστεύω ότι σε όλες τις δουλειές είναι καλύτερα να είσαι ήρεμος, με αυτοπεποίθηση από το να αισθάνεσαι πίεση. Όταν κάποιος είναι σίγουρος για τη δουλειά που κάνει, έπειτα μένει ένα παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα. Και ακόμη δεν έχω δει ούτε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ούτε τώρα που είμαι προπονητής, μία ομάδα που να μην θέλει να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει το δικό του συναίσθημα, ο Ολυμπιακός το δικό του, ο ΠΑΟΚ το δικό του κι εμείς το δικό μας. Όποιος κάνει τα πράγματα καλύτερα, θα πάρει το πρωτάθλημα».

Τα τρία παιχνίδια που έχετε παίξει φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίζουν ρόλο στον σχεδιασμό του αυριανού αγώνα;

«Είναι όλα τα παιχνίδια διαφορετικά παρ’ ότι ανταγωνίζονται σε όλα σχεδόν οι ίδιοι παίκτες. Στο προηγούμενο ματς με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σε δύο λεπτά άλλαξε όλη η ιστορία. Οπότε εμείς μπορούμε να μιλάμε, μπορούμε να προγραμματίζουμε, μπορούμε να οραματιζόμαστε και σε χιλιοστά του δευτερολέπτου τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και η ζωή μπορούν να αλλάξουν προς το κακό ή προς το καλό».