Άστον Βίλα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Έμερι πριν τον Ολυμπιακό

Λίγο πριν τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League απέναντι στον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα «έδεσε» τον Ουνάι Έμερι μέχρι το 2027.

Άστον Βίλα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Έμερι πριν τον Ολυμπιακό

Ο Ουνάι Έμερι έδωσε τα χέρια με την Άστον Βίλα επεκτείνοντας το συμβόλαιό του ως μέχρι το 2027.

Ο 52χρονος Ισπανός πήγε στο Μπέρμινγχαμ από τη Βιγιαρεάλ τον Οκτώβριο του 2022 και βρίσκεται σε πορεία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο UEFA Champions League, ενώ έχει φτάσει και στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Το έργο του Έμερι τον έχει συνδέσει με αρκετές κενές θέσεις σε άλλες ομάδες (π.χ. Λίβερπουλ, Μπάγερν) - ωστόσο ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ προχώρησε στο να δώσει τέλος σε κάθε σπέκουλα, δεσμεύοντας το μέλλον του στην ομάδα των Μίντλαντς.

Η Άστον Βίλα σκοπεύει να καθίσει στο τραπέζι με τον Έμερι αυτό το καλοκαίρι και να παρατείνει ακόμη περισσότερο τους όρους του, με τους φιλόδοξους ιδιοκτήτες Νασέφ Σαουίρις και Γουές Έντενς να είναι βέβαιοι ότι μπορεί να γίνει η δική τους εκδοχή του θρυλικού προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Έμερι αντικατέστησε τον Στίβεν Τζέραρντ στη Βίλα το 2022, έχοντας κατακτήσει το Europa League την προηγούμενη χρονιά με τη Βιγιαρεάλ. Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση του Europa League για τον Έμερι, αφού είχε σηκώσει το τρόπαιο τρεις φορές με τη Σεβίλλη.

Η Βίλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, έξι βαθμούς μακριά από την πέμπτη Τότεναμ, ενώ απομένουν τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζει επίσης τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Europa Conference League με την ελπίδα να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο του συλλόγου από το 1996.

Διαβάστε επίσης: Άστον Βίλα: Αρχίζει να κουράζεται και στράφηκε στον κόσμο της - Θα αλλάξει προσέγγιση ο Έμερι;