Ολυμπιακός: Με οδηγό το «break» στο πρώτο ματς

O Oλυμπιακός θα επιδιώξει να χτυπήσει τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, όπως σωστά έπραξε στο πρώτο ματς της σειράς, όταν και έκανε το break. 

Ολυμπιακός: Με οδηγό το «break» στο πρώτο ματς

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη Βαρκελώνη για το τελευταίο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τους δώσει την πρόκριση για το final four του Βερολίνου, συμμετέχοντας στην τελική φάση της διοργάνωσης για τρίτη σερί χρονιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνώση στο να κερδίζουν την Μπαρτσελόνα μέσα στο «σπίτι» της, καθώς το πέτυχαν πανάξια στο πρώτο ματς της σειράς. Όταν και είχαν επικρατήσει με σκορ 75-77. Οι Πειραιώτες είχαν κάνει εξαιρετική εμφάνιση και έλεγχαν τον ρυθμό. Είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος (35-44), στην τρίτη περίοδο ξέφυγαν και με +13 (47-60 στο 27'') με τον Γκος και στο τέλος διαχειρίστηκαν σωστά την αντίδραση των Καταλανών.

Οι Πειραιώτες σε εκείνο το ματς κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού και να περιορίσουν την δραστηριότητα του Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος σέντερ είχε μόλις 3 πόντους, με 0/3 δίποντα, σε 20 λεπτά, σκοράροντας μόνο με βολές. Ο Μουσταφά Φαλ τον διέλυσε. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν κοντά στα ριμπάουντ (33-31) τον αντίπαλό τους, έπαιξαν ομαδικά μοιράζοντας 20 ασίστ (αν και έκαναν και 19 λάθη) και είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Ουίλιαμς-Γκος (15 πόντοι), Αϊζάια Κάνααν (14 πόντοι), Μουσταφά Φαλ (11 πόντοι), Φιλίπ Πετρούσεφ (12 πόντοι), όλοι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ακολουθεί με 9 πόντους.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο ματς της σειράς, επειδή πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Εγκλώβισε τους Καταλανούς με την άμυνά του και πήρε αυτά που χρειαζόταν στην επίθεση. Αυτό που θα χρειαστεί παραπάνω, είναι να επιστρέψει στις υψηλού επιπέδου εμφανίσεις στο σκοράρισμα ο Άλεκ Πίτερς, αλλά και να δει και πάλι ενεργό τον πολύτιμο Κώστα Παπανικολάου. Υπενθυμίζεται πως στα δύο πρώτα ματς της σειράς, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» είχε απουσιάσει.