Ολυμπιακός: Νικάει εκεί που πρέπει

Δεν έφερε την καταστροφή η ήττα στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός προχωράει για τις μεγάλες μάχες των πλέι οφ με τη Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός: Νικάει εκεί που πρέπει

Σε ένα από τα πλέον περίεργα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων (ποιος αλήθεια πίστευε ότι μπορούσε να χάσει την 1η θέση ο Παναθηναϊκός) ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ, αλλά όχι και ιδιαίτερα απογοητευμένος. Το πρωτάθλημα κρατάει μέχρι στιγμής τον Παναθηναϊκό, καθώς και οι τρεις νίκες του φέτος με τον Ολυμπιακό έχουν έρθει στη Basket League. Απ’ την άλλη οι Πειραιώτες έχουν πάρει τις νίκες εκεί που έπρεπε, στα ματς όπου κρινόταν τίτλος (Σούπερ Καπ, Κύπελλο) αλλά και στις δυο κόντρες της Ευρωλίγκας. Το μόνο άσχημο της υπόθεσης ότι με τις ήττες του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου με μειονέκτημα έδρας, όπως δηλαδή θα συμβεί και στην Ευρωλίγκα.

Στα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός δεν έπιασε και την καλύτερη απόδοση. Βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα ακόμη και με 17 πόντους, αλλά δεν τα παράτησε και επέστρεψε. Όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά, αλλά και προσπέρασε κιόλας. Στο φινάλε είχαμε μάχη, μια διακοπή (λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο) ήρθε στο χειρότερο σημείο, με τον Ολυμπιακό να έχει ισοφαρίσει με τρίποντο του Λαρεντζάκη. Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι και με τον Σλούκα να το παίρνει προσωπικά, πήραν τη νίκη, που την ήθελαν μετά από δυο σερί ήττες από τον Ολυμπιακό.

Παρά την ήττα, στον Ολυμπιακό δεν τα βάφουν μαύρα (θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο) και προχωράνε για τις μάχες των πλέι οφ με τη Μπαρτσελόνα. Αφού βγάλουν πρώτα την υποχρέωση με τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα την Πέμπτη, όλο το βάρος θα πέσει στα μεγάλα ματς με τους Καταλανούς.

Ο Ολυμπιακός θα είναι πλήρης εκεί (αν δεν προκύψει πάλι κάποιο απρόοπτο) και έτοιμος να τα δώσει όλα για την επιστροφή του στο φάιναλ φορ για 3η συνεχόμενη χρονιά!