Ολυμπιακός: Οι δύο στόπερ της Ευρώπης, ο Άμπι και ο Βέζο

Η απουσία του τιμωρημένου Ντόη, οι εκτός λίστας στόπερ του Ολυμπιακού και το δίδυμο Κάρμο - Ρέτσου στην Αγγλία με εναλλακτικές λύσεις. 

Ολυμπιακός: Οι δύο στόπερ της Ευρώπης, ο Άμπι και ο Βέζο

Στην Τουρκία με την Φενέρ ήταν τιμωρημένος ο Παναγιώτης Ρέτσος και έπαιξε βασικός ο Ανδρέας Ντόη μαζί με τον Νταβίντ Κάρμο. Στην Αγγλία με την Άστον Βίλα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ντόη λόγω της αποβολής τους, επιστρέφει ο Ρέτσος, θα είναι δίδυμο με τον Κάρμο και στον πάγκο θα είναι λογικά κάποιος νεαρός στόπερ, όπως συνέβη με τον Ισίδωρο Κουτσίδη στην Κωνσταντινούπολη. Μπορεί να είναι και ο ίδιος.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πάλι αυτό το ζήτημα καθώς οι άλλοι στόπερ της ομάδας, ο Βέζο, ο Άμπι και ο Μπιανκόν δεν είναι στη λίστα. Κι ήταν κάτι που δεν είχε εκτιμηθεί σωστά στις αλλαγές που είχαν γίνει προ Μεντιλίμπαρ.

Σε ό,τι αφορά τον Βέζο ήταν σταθερός και χωρίς προβλήματα εναντίον της Λαμίας, αν και έπαιξε αριστερός στόπερ. Ένας καλός αμυντικός με εμπειρία και σωστές τοποθετήσεις. Ο Νέλσον Άμπι που πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την προσήλωση προηγούμενων αγώνων, πήρε κάρτα, έχασε τον Τόσιτς στη φάση του γκολ και πήρε μαθήματα από αυτό το ματς.

Για τον Άμπι υπάρχουν δημοσιεύματα στην Αγγλία όπου εκφράζεται ικανοποίηση και θαυμασμός για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να προσαρμοστεί σε ένα κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό και να έχει πάρει ήδη αρκετά παιχνίδια στα πόδια του.