WRC: Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στοχεύει ο Νεβίλ

Ο Τιερί Νεβίλ δήλωσε ότι οι ελπίδες του για μια δεύτερη νίκη στο WRC θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αυτή την εβδομάδα στο Ράλι Πορτογαλίας.

WRC: Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στοχεύει ο Νεβίλ

Η άφιξη στην αρχή του πέμπτου γύρου στην κορυφή του πίνακα του πρωταθλήματος σημαίνει ότι ο οδηγός της Hyundai θα οδηγήσει τον αγώνα στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής κοντά στο Matosinhos - και αν ο καιρός παραμείνει στεγνός, ξέρει ότι αυτό σημαίνει ότι θα σαρώσει μια πιο καθαρή και ταχύτερη γραμμή για όσους ακολουθούν το #11 i20 N Rally1 Hybrid.

Ο Τιερί Νεβίλ δήλωσε: «Οι συνθήκες του δρόμου και η θέση θα κάνουν επίσης τεράστια διαφορά στην απόδοσή μας: όποτε βρέχει θα είμαστε γρήγοροι, όταν είναι στεγνός θα δυσκολευόμαστε περισσότερο, επειδή όλοι γνωρίζουν καλά τις ειδικές διαδρομές.

Η επιτυχία στην Πορτογαλία εξαρτάται από τους ίδιους παράγοντες όπως πάντα. Χρειαζόμαστε συνέπεια, καλό στήσιμο και εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο».

Μιλώντας μετά τις δοκιμές του, ο Βέλγος παραδέχτηκε ότι δούλευε για το στήσιμο της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εξόρμησης στο χαλίκι στην Κένυα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Επικεντρωθήκαμε σε ένα στήσιμο που θα μου έδινε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πιέσω σε πολύ ολισθηρές συνθήκες.

Αυτό το πιο ακριβές αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για όλους τους συνδυασμούς στροφών, αλλά εξακολουθώ να χρειάζομαι κάποια από την πρόσφυση στην οποία εστιάσαμε στην Κένυα. Οι στόχοι μου είναι να βελτιστοποιήσουμε την απόδοσή μας την Παρασκευή και το Σάββατο πριν πιέσουμε την Κυριακή για τους μέγιστους βαθμούς, θα ήθελα πολύ να τερματίσω στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

Ο Νεβίλ έχει, βέβαια, σταθεί στην κορυφή του βάθρου στην Πορτογαλία, νικώντας τον Σεμπαστιάν Οζιέ σε ένα θρίλερ στην τελική φάση το 2018.