Ιταλία: Τέλος εποχής για τον θρυλικό Κριστιάν Σαβάνι

Την απόφασή του να αποσυρθεί από το βόλεϊ ανακοίνωσε στα social media ο σπουδαίος Κριστιάν Σαβάνι, πρώην αρχηγός της εθνικής Ιταλίας.

Ιταλία: Τέλος εποχής για τον θρυλικό Κριστιάν Σαβάνι

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο Κριστιάν Σαβάνι, ύστερα από σπουδαία καριέρα 20 χρόνων στη «Σκουάντρα Ατζούρα» αλλά και στις ομάδες όπου αγωνίστηκε. Την απόφασή του να αποσυρθεί από το βόλεϊ ανακοίνωσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ίδιος ο θρυλικός Ιταλός και πρώην αρχηγός της εθνικής, γράφοντας για τον επίλογο της καριέρας του:

«Μετά από σχεδόν 20 χρόνια καριέρας, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Γράφω αυτή την ανάρτηση για να ευχαριστήσω καταρχάς το άθλημα που μου έδωσε τόσα πολλά συναισθήματα. Ευχαριστώ, βόλεϊ, που μου έδωσες όλες αυτές τις μεγάλες ευκαιρίες.

Ευχαριστώ τη γυναίκα μου, Μικαέλα, η οποία ήταν πάντα κοντά μου, όλα αυτά τα χρόνια και με υποστήριξε σε όλες τις επιλογές που έκανα και ήταν αυτή που της εξομολογήθηκα τις πιο σκοτεινές στιγμές μου. Η καριέρα είναι ένα μείγμα συναισθημάτων, το οποίο μας βοηθάει να ωριμάζουμε.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που είχα, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς και όλους τους συμπαίκτες μου που γνώρισα σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία, όλη μου την αίσθηση και όλη την αφοσίωσή μου σε αυτό που θα είναι το… "δεύτερο πουκάμισό μου", σε μια νέα καριέρα εκτός γηπέδων».

Η καριέρα του

Να σημειωθεί ότι ο Σαβάνι ήταν 231 φορές διεθνής. Κορυφαία στιγμή του ήταν το χάλκινο μετάλλιο που πήρε με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2003, 2005), κέρδισε επίσης δύο ασημένια μετάλλια το 2011 και 2013 αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Σαβάνι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ένα με τη Ματσεράτα και δύο με την κινεζική Σαγκάη, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα CEV CUP με τη Ρόμα και δύο Challenge Cup με τις Περούτζια και Ματσεράτα.

Πηγή: volleynews.gr