Ο Ηρακλής «τα βρήκε» με τον Χριστοφιδέλη, θα παίξει χωρίς ξένους στη Volley League

Ο Ηρακλής συμφώνησε με τον Κώστα Χριστοφιδέλη και θα παίξει στο πρωτάθλημα μόνο με Έλληνες.

Ο Ηρακλής «τα βρήκε» με τον Χριστοφιδέλη, θα παίξει χωρίς ξένους στη Volley League

Βρέθηκε η όγδοη ομάδα της Volley League ανδρών, αφού ο Ηρακλής υπέγραψε συμφωνητικό με τον Κώστα Χριστοφιδέλη και αναμένεται να πάρει άδεια συμμετοχής από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν τον διακανονισμό και εντός των επομένων ωρών θα συμφωνήσουν και με τον Κώστα Γκιρτζίκη, ξεπερνώντας τους δυο σκοπέλους που τον άφηναν εκτός πρωταθλήματος.

Ο Ηρακλής μάλιστα πήρε τη μεγάλη απόφαση και θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα χωρίς ξένους, μόνο με Έλληνας και στην ΕΣΑΠ εκτιμούν ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 10 ομάδες, αφού θα λύσουν τα προβλήματα τους και ο Παμβοχαϊκός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Εκτός νυμφώνος θα μείνει μόνο η ΑΕΚ.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος αποφασίστηκε

Α. Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 11 θα υποβιβαστούν 3 στην Α2 ανδρών και θα ανέβουν 2 ομάδες από την Α2 ανδρών στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Β.Στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 10 θα υποβιβαστούν 2 στην Α2 ανδρών και δεν θα υπάρξει αναπλήρωση. Το πρωτάθλημα θα γίνει με 10 ομάδες.

Γ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 9 θα γίνει διερευνητική επαφή με τις ομάδες κατ΄αρχήν της Α2 ανδρών και εφόσον η προσπάθεια αποδειχτεί άγονη σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ θα δοθεί δυνατότητα ενεργοποίησης μίας θέσης με wild card με σκοπό ο συνολικός αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα να είναι 10. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν βρεθεί ομάδα με τα κριτήρια wild card και οι ομάδες διατηρηθούν στις 9 τότε θα υποβιβαστεί μόνο μία στην Α2 ανδρών.

Δ.Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι 8 θα ακολουθηθεί η διακδικασία της περίπτωσης Γ με της συμπλήρωσης μίας ή δύο ομάδων με σκοπό το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 10 ή 9 ομάδες.

Ε.Εάν για οποιοδήποτε λόγο το πρωτάθλημα ξεκινήσει με 8 ομάδες αποφασίστηκε πως και πάλι θα υποβιβαστεί μία ομάδα στην Α2 ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση η Volley League από τη σεζόν 2020-21 θα συμπληρωθεί με 2 ομάδες από την Α2 ανδρών (πρωταθλητές βορείου και νοτίου ομίλου Α2 ανδρών) και μία ομάδα από wild card εκτός από την ομάδα που θα υποβιβαστεί τη σεζόν 2019-20.