Ρουσφέτι του Γιώργου Μαυρωτά στον ΠΑΟΚ- Υπάρχει 7μερη καραντίνα στον Ντεσποτόφσκι

Μετά τον Γιώργο Γεραπετρίτη που άλλαξε το νόμο για να μην υποβιβασθεί ο ΠΑΟΚ λόγω πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, ένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς ζητάει εμμέσως πλην σαφώς με επιστολή του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την αναδρομική αθώωση του Ντεσποτόφσκι και του ΠΑΟΚ.

 Ρουσφέτι του Γιώργου Μαυρωτά στον ΠΑΟΚ- Υπάρχει 7μερη καραντίνα στον Ντεσποτόφσκι

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς λοιπόν ζητάει στις 20 Ιανουαρίου 2021 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εξαιρούνται από την 7μερη καραντίνα οι αθλητές που επιστρέφουν από το εξωτερικό. Αν δεν του κάνουν το ... ρουσφέτι οι Ομοσπονδίες και οι Διοργανώτριες Αρχές θα πρέπει να ειδοποιούνται εντός 72 ωρών.

Βέβαια την παράβαση ο Ντεσποτόφσκι και ο ΠΑΟΚ την έπραξαν στις 17 Ιανουαρίου 2021 και δεν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ, αλλά κάτι ανάλογο έγινε και με την πολυϊδιοκτησία...

Για να μη θεωρηθεί η παρέμβαση Μαυρωτά ως ρουσφέτι στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ και να εφαρμοσθεί μετά την ενδεχόμενη θετική απάντηση της Πολιτικής Προστασίας. Και φυσικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί γιατί όταν έσπασε την καραντίνα ο Ντεσποτόφσκι δεν υπήρχε η εξαίρεση.

Ο Μαυρωτάς παραδέχεται με το έγγραφο του, ότι ως την απάντηση της Πολιτικής Προστασίας ισχύει η 7μερη καραντίνα για τους αθλητές, γι αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί ο παίκτης και ο ΠΑΟΚ.

Κι όσον αφορά την ηθική που επικαλέστηκε ο Παναθηναϊκός, για να μη προσβάλει την αντικανονική συμμετοχή του Ντεσποτόφσκι, καλύτερα να μην ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου γιατί θα διαλυθεί το άθλημα, με ομάδες που έκαναν παράνομα προπονήσεις εν μέσω καραντίνας (αθλήτρια ανέβασε και φωτό από τη Μίκρα) και πολλά άλλα ευτράπελα.

Κι ας θυμηθεί ο Παναθηναϊκός τις ενστάσεις για τη Μάλτση, την Τζούριτς του Αίαντα Εύοσμου, τον αγώνα βόλεϊ ανδρών (2-3) στην Κυψέλη, την ένσταση με την Αρμάνι, κι ας αφήσει τις υποκρισίες «πάγια θέση τα παιχνίδια να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους». Όπου τους συμφέρει τις κάνουν τις ενστάσεις τους.

Ο ΠΑΟΚ θυμίζει με την υπόθεση Ντεσποτόφσκι έντονα το κλασικό ψυχροπολεμικό ανέκδοτο. Όπου όταν ο Ρώσος δεν είχε επιχειρήματα μπροστά στο «μεγαλείο» του αμερικάνικου ονείρου, λέει στον Αμερικανό: «Ναι, αλλά κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους!».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, αντί να απολογηθεί για την τεράστια γκάφα του, που χρησιμοποίησε τον Βορειομακεδόνα πασαδόρο σπάζοντας την καραντίνα, ψελλίζει για τον Κάτας, τη σερβική ομάδα Μέγκα, έναν Μεξικανό μπασκετμπολίστα του Περιστερίου και τον προπονητή του Φοίνικα Γιούρισιτς.

Όταν ο συνομιλητής τους τούς στριμώχνει, απαντούν «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους» και πετάνε την μπάλα στην κερκίδα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Φυσικά και δεν θα απαντήσουμε στα επιχειρήματά τους, αν και ο Κροάτης προπονητής ήρθε στην Ελλάδα τρεις ημέρες πριν πάει στη Σύρο, θα σταθούμε όμως στην ουσία του πράγματος.

Ακόμη κι αν έχει δίκιο, ουδείς από τους παραπάνω συλλόγους ή παίκτες κλήθηκαν σε απολογία, παρά μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ντεσποτόφσκι, γιατί αυτούς έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι άλλοι, αν και διαφορετικές υποθέσεις και πρωτόκολλα, τη γλίτωσαν…