Ξεκινά, αλλά δεν τελειώνει η Volley League γυναικών

Η φαρσοκωμωδία της Volley League γυναικών συνεχίζεται, αφού όλα δείχνουν  ότι  θα έχουμε επανεκκίνηση, χωρίς φινάλε, μετά από την αυριανή τηλεδιάσκεψη των 14 σωματείων και του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου.

Ξεκινά, αλλά δεν τελειώνει η  Volley League  γυναικών

Το οξύμωρο της κατάστασης είναι οτι το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να τελειώσει, αφού ακόμη και χωρίς αναβολές λόγω κορονοϊού, θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στις 14 Απριλίου και στις 17 του ίδιου μήνα θα σταματήσει γιατί ξεκινά η εθνική γυναικών. Δεν προλαβαίνουν να γίνουν τα πλέι οφ.

Το πρωτάθλημα αν όλα πάνε καλά, θα επανεκκινήσει στις 27 Μαρτίου και παίζοντας χωρίς ανάσα Τετάρτη, Σάββατο, κι αν δεν προκύψουν αναβολές λόγω κορονοϊού θα τελειώσει στις 7 Απριλίου. Στις 10 του ίδιου μήνα θα γίνουν τα εξ αναβολής ματς Ολυμπιακός-Θέτις και Πορφύρας-ΑΕΚ. Στις 14 Απριλίου το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και στις 17 του ίδιου μήνα θα διακοπεί λόγω της συγκέντρωσης των διεθνών για τα προκριματικά του Ευρωβόλει. Tραγέλαφος!

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, με τη λήξη της κανονικής περιόδου οι τρεις πρώτοι των δύο ομίλων προκρίνονται στα πλέι οφ, παίζουν χιαστί 2ος με 3ο για να βγουν τα ζευγάρια των ημιτελικών και μετά το ζευγάρι των τελικών.

Αν δεν υπήρχαν δύο όμιλοι, αλλά ένας, θα μπορούσε να αναδειχθεί πρωταθλητής όπως και πέρυσι, αλλά αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έπαιξαν όλες οι ομάδες με όλες.

Οριστικό: «Πράσινο φως» για την επανεκκίνηση πρωταθλημάτων πόλο, χάντμπολ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου

Η ΕΟΠΕ θα ζητήσει από τη ΓΓΑ να συμπεριλάβει και το βόλεϊ γυναικών στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων...

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Μετά τις ανακοινώσεις της Ελληνική Κυβέρνησης για επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού λόγω της πανδημίας του covid-19, η Ε.Ο.ΠΕ. ενημερώνει, πως, την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Volley League γυναικών με θέμα την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με ημερομηνία λήξης την 17η Απριλίου 2021 όπως προβλέπεται από την ισχύουσα προκήρυξη.

Σε περίπτωση που τα σωματεία προτείνουν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα ακολουθήσει στις 21:00 (21/3) διαδικτυακό έκτακτο Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ..

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΓΓΑ

«Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και αποδέχτηκε τις προτάσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα πρωταθλήματα:

• A1 υδατοσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)
• A1 χειροσφαίριση ανδρών (από 22/03/2021)
• A1 καλαθοσφαίριση γυναικών (από 22/03/2021)
• A1 υδατοσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)
• A1 χειροσφαίριση γυναικών (από 27/03/2021)
• Football League ποδόσφαιρο (από 28/3/2021)
• Α’ εθνική ποδοσφαίρου Σάλας (από 28/3/2021)
• Α2 καλαθοσφαίρισης ανδρών (από 3/4/2021)
• Γ’ Εθνική Ποδόσφαιρο (από 4/4/2021)
• Α΄ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (από 4/4/2021),

αλλά και προπονήσεις πετοσφαίρισης επί άμμου (μπιτς βόλεϊ) με δεδομένο πως διεξάγονται σε ανοικτούς χώρους και οι συμμετέχουσες ομάδες αποτελούνται από δύο μόνο αθλητές/αθλήτριες.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μη παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, αφού άκουσαν τα όσα τους παρουσίασε ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν ότι:

• οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,
• δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,
• ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και
• ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».