Η αλήθεια για τον Αγκάμεζ(vid)

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Δημοκράτης Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι η ομάδα βόλεϊ είχε συμφωνήσει με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ και δεν τον ήθελε ο Ντανιέλε Ρίτσι, είπε όμως τη μισή αλήθεια.

Η αλήθεια για τον Αγκάμεζ(vid)

Πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα στο Ρέντη, στον πέμπτο τελικό με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, αλλά και άλλους βασικούς παίκτες του να υστερούν απελπιστικά. Τότε ήταν που ακούστηκε για πρώτη φορά ότι ο Κολομβιανός θα μετακομίσει στην Πυλαία και πράγματι τον πρότεινε ο μάνατζερ του. Το κασέ του όμως ήταν αλμυρό για τον προϋπολογισμό του ΠΑΟΚ, αφού στον Ολυμπιακό έπαιρνε 200.000 ευρώ, ενώ υπήρχε και διετές συμβόλαιο με τον Χάρυ Γκόμεζ.

Όταν διαπιστώθηκε ότι ο Γκόμεζ δεν μπορεί να επανέλθει από τον τραυματισμό του, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του. Ο Βενεζουελανός πήρε όλα τα χρήματα του συμβολαίου του, μετακόμισε στη Χαλκίδα και όταν αποχώρησε ευχαρίστησε μόνο την ομάδα της Εύβοιας, κάτι που εξόργισε τους Θεσσαλονικείς και με το δίκιο τους.

Ο μάνατζερ του Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που δεν είχε ομάδα, πρότεινε τον παίκτη στον Θανάση Κατσαρή , κι αυτός ενθουσιάστηκε με την ιδέα, αφού ο Κολομβιανός θα γέμιζε την Πυλαία, θα τον εκμεταλλευόταν εμπορικά και θα… τρολάραν τον Ολυμπιακό.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι έφερε αντίρρηση, γιατί ο ΠΑΟΚ θα πάθαινε ότι και ο Ολυμπιακός. Θα χαλούσε η ισορροπία της ομάδας και τα αποδυτήρια λόγω της οικονομικής διαφοράς των απολαβών των παικτών και επιπρόσθετα δεν ήθελε όλη η ομάδα να παίζει για έναν παίκτη.

Η άρνηση του Ιταλού, σε συνδυασμό με ότι βρέθηκε και ο φθηνότερος Ουσίκοφ(60.000 ευρώ) οδήγησαν τον Αγκάμεζ στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνος και η αγωνιστική συμπεριφορά του Κολομβιανού δικαίωσε τον Ρίτσι . Ο Aγκάμεζ δεν κατάφερε να παίξει βασικός στην Σπόρτινγκ και τη θέση του διαγώνιου πήρε ο 41χρονος αριστερόχειρας Κουβανός Ανχελ Ντένις, που ήταν και ο πρωταγωνιστής της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όπου ο Αγκάμεζ μπήκε ως αλλαγή και πήρε μόλις 2 πόντους. Δεν είναι τυχαίο οτι δεν υπάρχει σε καμία λίστα των δέκα καλύτερων παικτών του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Δείτε και το βίντεο των τελευταίων πόντων του τάι μπρέικ του πέμπτου τελικού.