Σφήνα του ΠΑΟ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Προβλέψεις για την κατάταξη

Ανάλυση του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20. Στο χορό του τίτλου και ο Παναθηναϊκός που θέλει να μπει σφήνα στους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. 

Σφήνα του ΠΑΟ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Προβλέψεις για την κατάταξη

To πιο περίεργο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων θα παρακολουθήσουμε φέτος, αφού την τελευταία στιγμή μάθαμε ότι θα παίξουν 10 ομάδες, με κίνδυνο κάποια να «σκάσει», εν μέσω περιόδου, ενώ στη μάχη της κούρσας μετά από πολλά χρόνια μπαίνει και ο Παναθηναϊκός, δίπλα σε Ολυμπιακό που είναι το φαβορί και τον ΠΑΟΚ.

Ξεκινάμε από τη συμμετοχή των 10 ομάδων με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να είναι προβληματικός όσον αφορά το πώς θα τα βγάλει πέρα στο οικονομικό κομμάτι, ενώ κινδυνεύει με αγωνιστικό διασυρμό, λόγω του αδύναμου ρόστερ. Ο προτελευταίος της παρέας, ο Ηρακλής που πήρε κι αυτός την τελευταία στιγμή το χαρτί από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έχει αξιόμαχο ρόστερ, αλλά δεν τακτοποίησε το μικρό χρέος προς τον Πέτρογλου που είναι μόλις 4.500, ενώ αναμένεται να τελεσιδικήσει μέσα στη χρονιά και αυτό προς τον Σμαραγδή που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ολυμπιακός

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον τους αστέρες του παρελθόντος, Ντρίτζγκα, Αλεξίεφ, Σμιτ και θα βασιστεί στο σύνολο, που όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο ξεχωρίζει ένα λίμπερο, ο Μένιος Κοκκινάκης. Αυτός θα είναι ο πραγματικός ηγέτης, αλλά πρέπει να βρεθεί και ένας που θα κερδίζει τους πόντους μετά το 23, τότε που κρίνονται όλα στο βόλεϊ. Κι αυτός αναζητείται ανάμεσα σε Χουσάϊ και Φίνγκερ, αφού ο Γκέργκι θεωρείται ο αδύναμος κρίκος, ενώ ο Κουμεντάκης δεν έπεισε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Μουνιόθ ότι αξίζει θέση βασικού. Ο Ισπανός που κέρδισε 2 πρωταθλήματα και 2 Λιγκ Καπ, αλλά έχασε 2 κύπελλα και το Τσάλεντζ Καπ από την αδύναμη Ραβένα , θα είναι για τρίτη χρονιά στον Πειραιά, κι αυτή τη φορά έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού δεν υπάρχουν οι παίκτες που θα παίρνουν πάνω τους την ομάδα στα δύσκολα. Πρέπει να φτιάξει ισχυρό σύνολο και το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού έχει καλύτερο σερβίς (προορίζει για βασικό τον Βουλκίδη), καλύτερη υποδοχή, υστερεί όμως στην κόντρα μπάλα.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εκεί που άρχισε να στήνεται ορθολογικά, τα γκρέμισε όλα με την απόκτηση δυο Κουβανών, που έφεραν τα πάνω-κάτω. Παίκτες που δεν έχουν γαλόνια και δεν αποκλείεται να αντικατασταθούν μέχρι τις γιορτές, ιδιαίτερα ο κεντρικός Σαντοβάλ, που δύσκολα θα κερδίσει θέση βασικού από τους Τακουρίδη, Χαραλαμπίδη. Αστοχία και στον Ρώσο Ίλινιχ, που πήγε ως μεσίας, ακριβοπληρώνεται, αλλά δεν φαίνεται να αξίζει τα πολλά λεφτά που παίρνει και ήταν επιλογή του Γιούρι Φιλίποφ. Ο Κώστας Δεληκώστας μπορεί να φαντάζει ως ο καλύτερος προπονητής που πήγε στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά στο παρελθόν απέδειξε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, κι αυτό προδηλώνει ότι δεν θα μακροημερεύσει στον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός

Να και ο Παναθηναϊκός , που ξεμύτισε μετά από πολλά χρόνια, εξυγιαίνεται και θέλει να εκτοπίσει τον ΠΑΟΚ για να παίξει στον τελικό των πλέι οφς με τον Ολυμπιακό. Έχει το καλύτερο διαγώνιο του πρωταθλήματος, τον Σάσα Στάροβιτς, επέστρεψε ο βράχος Ρανγκέλ, έμεινε ο Δανός πασαδόρος, κι αν δουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο θα πάρουν και έναν ξένο ακραίο, καθώς οι νεαροί του Ανδρεόπουλου θέλουν κάποιο στιβαρό παίκτη δίπλα τους. Στα συν και ότι θα έχουν έδρα το κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν η Κηφισιά και ο Φοίνικας Σύρου αν πάρει ξένο διαγώνιο, στοχεύουν και οι δυο στην τετράδα, αν και το εφετινό σύστημα επιτρέπει και στον έκτο να παίξει στα πλέι οφς. Στην εξάδα θα προσπαθήσουν να μπουν όλοι οι υπόλοιποι, πλην του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που αν καταφέρει να τελειώσει τη χρονιά θα είναι σάκος του μπόξ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ολυμπιακός: 1-2

ΠΑΟΚ: 1-3

Παναθηναϊκός: 1-3

ΟΦΗ: 6-9

Ελπίς Αμπελοκήπων: 7-9

Παμβοχαϊκός: 7-9

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: 10

Ηρακλής: 5-8

Κηφισιά: 4-6

Φοίνικας Σύρου: 4-6

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΟΜΑΔΩΝ
28: Ολυμπιακός
18: Παναθηναϊκός
6: Πανελλήνιος
5: Ηρακλής
3: Π.Α.Ο.Κ.

2: Μίλων
1: Άρης
1: Ε.Α.Πατρών

Πλέι οφς και πλέι άουτ

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι ομάδες που θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα θα βρεθούν απ΄ ευθείας στα ημιτελικά των πλέι οφ. Στην Α΄φάση των πλέι οφ θα παίξουν ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο. Η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στις δύο νίκες. Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι 3-6 θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό την ομάδα που θα πάρει την 2η θέση στην κανονική περίοδο. Η ομάδα που θα περάσει από το 4-5 θα αντιμετωπίσει στον β΄ ημιτελικό την πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου. Οι ημιτελικοί θα είναι στις τρεις νίκες όπως και οι τελικοί για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στα πλέι άουτ η 7η ομάδα της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 10η ομάδα και η 8η ομάδα την 9η ομάδα. Στις 3 νίκες για κάθε ζευγάρι θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία. Υποβιβάζονται 2 ομάδες και αντικαθίστανται με 2 από την Α2 ανδρών, ενώ θα δημιουργηθεί του χρόνου και Pre League ανδρών.