Πράσσα, μια παραλία με λευκή άμμο, monachus-monachus και δανειστική βιβλιοθήκη

Στο ανατολικό μέρος της Κιμώλου βρίσκεται η καλύτερη παραλία του νησιού, τα Πράσσα ή Πράσα ή γνωστή επίσης και σαν Άσπρη παραλία από το χρώμα της άμμου... 

Πράσσα, μια παραλία με λευκή άμμο, monachus-monachus και δανειστική βιβλιοθήκη

Άσπρη παραλία λέγεται λόγω των πετρωμάτων από τα οποία παράγεται η κιμωλία και στην οποία οφείλει η Κίμωλος το όνομά της.

Βρίσκεται βορειοανατολικά από το Χωριό ή Κίμωλο, την πρωτεύουσα και κύριο οικισμό του νησιού σε απόσταση περίπου 5 χιλιόμετρα. Η παραλία έχει μικρή έκταση, περίπου 200 μέτρα και οριοθετείται από λόφους με μπετονίτη. Πάνω της είναι τα παλιά ορυχεία περλίτη, στην άκρη της υπάρχουν αρμιρίκια και η θάλασσα της έχει γαλαζοπράσινα νερά.

Απέναντι από τον οικισμό βρίσκεται η ακατοίκητη νησίδα Πρασονήσι ενώ στον κάβο του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές της μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus).

Ως οικισμός αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1971 και προσαρτήθηκε στην τότε κοινότητα Κιμώλου. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, υπάγεται στο Δήμο Κιμώλου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει μόνιμο πληθυσμό 13 κατοίκους.

Υπάρχει ένα beach bar που ε παίζει χαλαρή μουσική, και έχει πιάσει μεγάλο τμήμα της παραλίας. Παρόλα αυτά υπάρχει χώρος να βάλει κάνεις την ομπρέλα του, ενώ λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη αν ξεχασατε τα βιβλία σας...

Φωτογραφίες από το www.tripadvisor.com