Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς Έλληνες γίνεται;

Μήπως ήρθε η ώρα που θα  δούμε  τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας χωρίς Έλληνες;

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς Έλληνες γίνεται;

Το καλοκαίρι του 2019 άφησε πίσω του ένα ρεκόρ τουριστικής κίνησης που θα το μνημονεύουμε για χρόνια. Ύστερα ήρθε ο καιρός της πανδημίας, όλα ανατράπηκαν αλλά η σημαία του ελληνικού τουρισμού παρέμεινε ψηλά στον ιστό της και φέτος κυματίζει ξανά με αισιοδοξία.

Ωστόσο η πανδημία αλλά και οι συνθήκες που δημιούργησε η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία δεν ευνοούν μια μερίδα τουριστών που δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες. Η ελληνική κοινωνία χειμάζεται από την ακρίβεια και ατενίζει αυτό το καλοκαίρι με σκεπτικισμό. Θα είναι σίγουρη λιγότερο έντονη η παρουσία των Ελλήνων στους τουριστικούς τόπους, ενώ νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη τείνουν με τα χρόνια να γίνουν «απαγορευμένα» για το βαλάντιο του μέσου ανθρώπου στη χώρα μας.

Θα επιστρέψουμε κάποτε στα «ρομαντικά» χρόνια του ελληνικού τουρισμού ή θα συνεχίσει η τουριστική βιομηχανία να ανθίζει χωρίς τους Έλληνες; Τα 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε φέτος από το εξωτερικό φαίνεται για την ώρα να εκτοπίζουν το καλοκαιρινό όνειρό μας. Ας είναι τουλάχιστον μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.