«Ένα βράδυ πού 'βρεχε» του Νίκου Γούναρη: Αχ αυτός ο Χάιτας ήθελε μαχαίρωμα για τον Παναθηναϊκό

Aρκετά τραγούδια παραφράστηκαν για να γίνουν ποδοσφαιρικά συνθήματα και ένα από αυτά ήταν το «ένα βράδυ που βρεχε» του Νίκου Γούναρη μετά τη νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού με σκόρερ τον Στάθη Χάιτα.

«Ένα βράδυ πού 'βρεχε» του Νίκου Γούναρη: Αχ αυτός ο Χάιτας ήθελε μαχαίρωμα για τον Παναθηναϊκό

Την παλιά εποχή δεν υπήρχαν υβριστικά συνθήματα και η λέξη «κουρέλα» ήταν η πιο… άσχημη, που μπορούσε να ειπωθεί.

Η μεγάλη επιτυχία του Νίκου Γούναρη «Ένα βράδυ που 'βρεχε» πέρασε στα χείλη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για να διασκεδάσουν και να αυτοσαρκαστούν για τα δύο γκολ που έβαλε στην ομάδα τους ο άσος του Πανιωνίου, Στάθης Χάιτας!

Ήταν η ποδοσφαιρική σεζόν 1970-71 και ο Παναθηναϊκός με την εμπειρία και την αίγλη που είχε ως φιναλίστ του Γουέμπλεϋ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αντιμετώπιζε τον πανίσχυρο τότε Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, που στο τέλος της σεζόν βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα, με πρωταθλήτρια την ΑΕΚ και τρίτο το «τριφύλλι»! Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε και νίκησε στο παιχνίδι αυτό τον ΠΑΟ με 2-1, με τον Χάιτα να πετυχαίνει και τα δύο γκολ.

Για να διασκεδάσουν το αποτέλεσμα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού άλλαξαν τον στίχο του τραγουδιού «Αχ, αυτός ο άτιμος ήθελε μαχαίρωμα…» και τραγουδούσαν «Αχ, αυτός ο Χάιτας ήθελε μαχαίρωμα…»!

Ο Αριστείδης Καμάρας πηγαίνει να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του, ενώ ο Χάιτας (στο βάθος με το Νο 7), τρέχει προς την κερκίδα των Πανιώνιων.

Εκείνη τη χρονιά απονεμήθηκε στον Στάθη Χάιτα ο Χρυσός Σταυρός του Πανιωνίου (ύψιστη τιμή του Συλλόγου) που την προηγούμενη χρονιά είχε ψηφιστεί και ανακηρυχτεί από τους Έλληνες αθλητικογράφους ο καλύτερος Έλληνας αθλητής της χρονιά.