Νύχτα στη Λατινική Αμερική

Ο Γκριεζμάν, η κλίση των ελάχιστων εκατοστών και τα δεδομένα στο Κόπα Λιμπερταδόρες

Νύχτα στη Λατινική Αμερική

Είχε το ενδιαφέρον του ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Είδαμε στη Λιόν μια Ατλέτικο Μαδρίτης να παρουσιάζει όλα τα βασικά της χαρακτηριστικά. Τη δύναμη, την κυνικότητα και την ομοιογένεια να φαίνεται σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Είδαμε και τον Αντουάν Γκριεζμάν να ολοκληρώνει πανέμορφα δύο φάσεις και να μας δίνει κέρδος, καθώς είχαμε βασίσει πάνω του τις ελπίδες μας για να χριστεί (anytime) σκόρερ και μας βοήθησε σημειώνοντας περισσότερα από ένα γκολ.

Παρακολουθήσαμε και τη Μαρσέιγ να προσπαθεί, αλλά εκτός από τους Ισπανούς να αντιμετωπίζει και την ατυχία. Από νωρίς έχασε τον έναν εκ των δύο ηγετών της, τον Παγέ, και στο 80’ για ελάχιστα εκατοστά δεν παραβίασε την εστία του εντυπωσιακά σταθερού Όμπλακ ο Κώστας Μήτρογλου. Άπιαστη ήταν η κεφαλιά του. Κατέληξε μάλιστα στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού, αλλά όχι και στα δίχτυα. Γι’ αυτό και έγινε το GOAL που επίσης περιμέναμε πέραν του anytime σκόρερ Γκριεζμάν.

Το Τσάμπιονς Λιγκ της άλλης όχθης του Ατλαντικού

Σε κρισιμότατο σημείο βρίσκεται το Κόπα Λιμπερταδόρες. Άλλοι όμιλοι απέχουν δύο ματς από το φινάλε τους και άλλοι ολοκληρώνονται μέσα στη νύχτα.

Στον τρίτο δύο ομάδες θα προκριθούν απόψε και δύο θα μείνουν εκτός συνέχειας. Η βαθμολογία του είναι η εξής

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (έκτη και τελευταία αγωνιστική)
1. Λιμπερτάδ 12
2. Ατλέτικο Τουκουμάν 9
3. Πενιαρόλ 6
4. Δε Στρόνγκεστ 3

Η Λιμπερτάδ (Παραγουάη) υποδέχεται την Ατλέτικο Τουκουμάν (Αργεντινή) και όπως βλέπετε, θα εξασφαλίσουν την πρόκριση και οι δύο αντίπαλοι, αρκεί η αναμέτρησή τους να λήξει ισόπαλη.

Η Πενιαρόλ χρειάζεται μόνο νίκη στον αγώνα με τη Δε Στρόνγκεστ. Οι Βολιβιανοί δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα, είναι και ο «αδύναμος κρίκος» του γκρουπ. Αυτό το ματς ξεκινά δύο ώρες πριν από αυτό της Ασουνσιόν, οπότε οι Ουρουγουανοί δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να πιέσουν και να επιβάλουν ανωτερότητα στην υποδεέστερη φιλοξενούμενή τους.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (πέμπτη αγωνιστική)
1. Κορίνθιανς 7
2. Ιντεπεντιέντε 6
3. Ντεπορτίβο Λάρα 6
4. Μιγιονάριος 4

Η Μιγιονάριος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ιστορικό το όνομα του συλλόγου από την Κολομβία, αλλά από τη στιγμή που δυσκολεύεται να βρει ρυθμό, όσο κι αν πιέσει, δεν θα ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Ιντεπεντιέντε. Οι Αργεντινοί στην προηγούμενη αγωνιστική έφυγαν νικητές από τη Βραζιλία καταβάλλοντας την ανώτερη Κορίνθιανς. Είναι ανώτεροι των γηπεδούχων και θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι μπορούν να επιστρέψουν στη βάση τους αλώβητοι και να συμβεί αυτό, το Χ και το διπλό πληρώνουν πάρα πολύ καλά.

Όσο για τη Κορίνθιανς, ή νικά μέσα στη Βενεζουέλα την άσημη πλην σκληρή Ντεπορτίβο Λάρα ή χάνει βαθμούς και θέτει την πρόκριση σε αμφιβολία. Οι Βραζιλιάνοι θεωρητικά έχουν την ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου.