Το πρώτο βήμα για τον τελικό σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο

Οι αναμετρήσεις του Europa League ξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (2/5).

Το πρώτο βήμα για τον τελικό σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο

Άιντραχτ-Τσέλσι (22:00 ΟΤΕ Sport 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Europa League.

Η Άιντραχτ χρειάστηκε τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ και τη... μη χρήση του VAR για να αποκλείσει την Μπενφίκα.

Το Σάββατο (27/4) αναδείχθηκε ισόπαλη με την Χέρτα εντός έδρας χωρίς γκολ, με τις δύο ομάδες να έχουν ίσες ευκαιρίες και φάνηκε πως η Άιντραχτ κρατούσε δυνάμεις για το αποψινό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με βασικούς παίκτες.

Ο Άντι Χούτερ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Άντε Ρέμπιτς.

Η Τσέλσι επαναπαύτηκε στον επαναληπτικό με την Σλάβια Πράγας, η οποία της έβαλε τρία γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ και ήθελε άλλα δύο για να αφήσει τους μπλε εκτός.

Την Κυριακή (28/4) απέσπασε ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μαουρίσιο Σάρι να κάνει μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Κάλουμ Χάντσον Οντόι και Αντόνιο Ρούντιγκερ, ενώ αμφίβολος θεωρείται ο Γουίλιαν.

Η Τσέλσι θεωρείται ελαφρώς φαβορί λόγω εμπειρίας, όμως η Άιντραχτ δεν έχει φτάσει τυχαία μέχρι τα ημιτελικά και το παιχνίδι φαίνεται να πηγαίνει στην ισοπαλία.

Άρσεναλ-Βαλένθια (22:00 ΟΤΕ Sport 2)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Europa League.

Η Άρσεναλ απέκλεισε την Νάπολι με νίκη εντός κι εκτός, ωστόσο ήταν τυχερή στην Ιταλία, λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων.

Την Κυριακή (28/4) έχασε με 3-0 από την Λέστερ εκτός έδρας και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα με την άμυνά της να προβληματίζει. Οι "κανονιέρηδες" ήταν άφαντοι σε όλο το παιχνίδι και είχαν μόλις μία τελική προς στην εστία.

Ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άρον Ράμσεϊ, Ντάνι Γουέλμπεκ, Ντένις Σουάρεθ και Ρομπ Χόλντινγκ, ενώ ο Νάτσο Μόνρεαλ θεωρείται αμφίβολος

Η Βαλένθια πέρασε το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ σαν να μην... υπήρχε, επικρατώντας με συνολικό σκορ 5-1.

Την Κυριακή έχασε εντός έδρας 1-0 από την Εϊμπάρ, δεχόμενη το γκολ στο 93ο λεπτό και παρέμεινε τρεις πόντους μακριά από την 4η θέση. Οι "νυχτερίδες" δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις, κάτι που έδειχνε πως θα ρίξουν το βάρος στο αποψινό παιχνίδι.

Ο Μαρσελίνο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τζέφρι Κοντόγκμπια και Ντένις Τσερίσεφ, ενώ ο Φράνσις Κοκλέν είναι τιμωρημένος.

Η Άρσεναλ έχει πέσει αρκετά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο θα τα δώσει όλα για την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, κάτι που μας οδηγεί στη νίκη των γηπεδούχων.

Συνοπτικά:

Άιντραχτ-Τσέλσι: Χ (3.30)

Άρσεναλ-Βαλένθια: 1 (1.80)