Δεν ξεφεύγει το σκορ στην Αγγλία, με άνεση η Αταλάντα

Οι αναμετρήσεις πουξεχωρίζουν από το σημερινό κουπόνι (15/4).

Δεν ξεφεύγει το σκορ στην Αγγλία, με άνεση η Αταλάντα

Γουότφορντ-Άρσεναλ (22:00 ΟΤΕ Sport 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Η Γουότφορντ θέλει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει μέσω του πρωταθλήματος, καθώς απέχει μόλις ένα βαθμό από την 7η θέση.

Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν με την Γουλβς για τα ημιτελικά του FA Cup, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0, όμως με δύο γκολ στο 79’ και στο 94’ έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί με γκολ του Ντεουλοφέου στο 104’ εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Χάβι Γκράθια δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χοσέ Χολέμπας και Τομ Κλέβερλεϊ, ενώ αμφίβολος είναι ο Ισαάκ Σαξές.

Η Άρσεναλ έχει στο μυαλό της τον εκτός έδρας επαναληπτικό της Πέμπτης (18/4) με τη Νάπολι για τα προημιτελικά του Europa League, ωστόσο στο πρωτάθλημα καίγεται για βαθμούς, καθώς με νίκη μπαίνει στην τετράδα.

Στο τελευταίο της παιχνίδι νίκησε τη Νάπολι με 2-0 και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Άρσεναλ μέσα σε δέκα λεπτά πέτυχε και τα δύο γκολ (15’ Ράμσεϊ, 25’ αυτογκόλ Κουλιμπαλί), ενώ οι Ιταλοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα.

Ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στους μακροχρόνια τραυματίες, Ντάνι Γουέλμπεκ, Έκτορ Μπεγιερίν και Ρομπ Χόλντινγκ, αλλά και στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Και οι δύο ομάδες θέλουν όσο τίποτα τους τρεις βαθμούς, όμως οι Άρσεναλ αναμένεται να είναι πιο συντηρητική, λόγω του παιχνιδιού που ακολουθεί με τη Νάπολι, οπότε θα προτιμήσουμε την επιλογή να σημειωθούν 2 με 3 γκολ.

Αταλάντα-Έμπολι (21:30 Novasports 2)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 32η αγωνιστική της Serie A.

Η Αταλάντα με νίκη έχει την ευκαιρία να ανέβει στην 5η θέση και να ισοβαθμήσει με την Μίλαν, η οποία βρίσκεται στην τετράδα, ενώ μπορεί να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Europa League μέσω του κυπέλλου, καθώς θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στον τελικό.

Την προηγούμενη αγωνιστική αντιμετώπισε την Ίντερ στο Τζουζέπε Μεάτσα, όπου είχαν «λευκή» ισοπαλία. Η γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες και η Αταλάντα στάθηκε τυχερή που δεν δέχθηκε γκολ.

Ο Τζιανπιέρο Γκασπερίνι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ οι Γιόσιπ Ίλισιτς και Ράφαελ Τολόι είναι αμφίβολοι.

Η Έμπολι δίνει μάχη για την σωτηρία, καθώς βρίσκεται στην 18η θέση και τρεις βαθμούς μακριά από την έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τη νίκη να είναι μονόδρομος απόψε.

Την περασμένη αγωνιστική έχασε από την Ουντινέζε εκτός έδρας με 3-2, ενώ προηγήθηκε δύο φορές. Αν και όλα τα γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η Έμπολι είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο αμυντικό Ντομένικο Μαϊέτα, ενώ αμφίβολοι είναι οι μέσοι Σαλίχ Ουτσάν και Αντόνιο Λα Γκουμίνα, ο αμυντικός Ματίας Σιλβέστρε και ο επιθετικός Μάρκο Πάγιατς.

Το... άσπρο με το μαύρο είναι οι δύο ομάδες, με την Αταλάντα να έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ η Έμπολι την δεύτερη χειρότερη άμυνα, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή του άσου με συνδυασμό το over 2.5.

Συνοπτικά:

Γουότφορντ-Άρσεναλ: 2-3 γκολ (2.15)

Αταλάντα-Έμπολι: 1 &over 2.5 (1.75)