Δεν δέχεται γκολ η Αγγλία, θα δυσκολευτεί η Πορτογαλία

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν απότο σημερινό κουπόνι (22/3)

Δεν δέχεται γκολ η Αγγλία, θα δυσκολευτεί η Πορτογαλία

Αγγλία-Τσεχία

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Αγγλία πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ στο Nations League θα δώσει το παρόν στο final-4 της διοργάνωσης. Τα "τρία λιοντάρια" με τον Γάρεθ Σάουθγκεϊτ στο τιμόνι, φαίνεται πως έχουν τις προδιαγραφές για να φτάσουν στις επιτυχίες σύντομα. Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχώρησε ο Άγγλος τεχνικός, λόγω τραυματισμών, με τους Ράσφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντελφ, Στόουνς και Λόφτους Τσικ να αντικαθιστούνται από τους Ράις, Χάντσον-Οντόι και Γουάρντ Πρόους.

Η Τσεχία έχει χάσει την αίγλη που είχε την περασμένη δεκαετία, ωστόσο συνεχίζει να δίνει το παρόν στη τελική φάση του Euro, έχοντας 6 συνεχόμενες συμμετοχές. Στο Nations League τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, με Ουκρανία και Σλοβακία, παραμένοντας έτσι στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης. Οι Τσέχοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα από τότε που ανέλαβε ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι (μέσα Σεπτέμβρη), όμως δεν πείθουν στον επιθετικό τομέα. Ο Τσέχος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Βάλτσικ, αλλά και τους επίσης τραυματίες Φρίντεκ Νταρίντακαι Σκόντα.

Η Τσεχία είναι ομάδα που παίζει σφιχτά και δεν σκοράρει με μεγάλη άνεση και από τη στιγμή που έχει απέναντί της την Αγγλία, δύσκολα θα καταφέρει να σημειώσει κάποιο τέρμα, κάτι που μας οδηγεί στην επιλογή του άσου & no goal.

Πορτογαλία-Ουκρανία

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Η Πορτογαλία θέλει να επιστρέψει στο Euro για να κάνει το back-to-back στις κατακτήσεις. Στο Nations League τερμάτισε πρώτη και αήττητη, στον όμιλο με Ιταλία και Πολωνία και θα βρίσκεται στο final-4 της διοργάνωσης. Ο Φερνάντο Σάντος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον πάγκο της χώρας του, ενώ έχει αξιοποιήσει πολλά ταλέντα. Ο Ζοσέ Σα κλήθηκε για πρώτη φορά μετά το 2017, ενώ κλήθηκαν επίσης και οι Ζοάο Φέλιξ, Ζότα, Ντιέγκο Σόουζα και ο αστέρας της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ουκρανία έχει αλλάξει προς το καλύτερο και αυτό οφείλεται στον τεχνικό της, Αντρέι Σεφτσένκο. Ο Ουκρανός θρύλος παραλίγο να οδηγήσει την χώρα του στα μπαράζ του Μουντιάλ, καθώς τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση, ενώ στο Nations League, πήρε την άνοδο στη πρώτη κατηγορία, σε όμιλο με Σλοβακία και Τσεχία. Κλήθηκε για πρώτη φορά ο βραζιλιάνος Ζούνιορ Μοράες, ο οποίος έλαβε Ουκρανική υπηκοότητα, ενώ εκτός έμειναν ο Μακαρένκο και ο Ρακίτσκι, με τον δεύτερο να κόβεται επειδή πήρε μεταγραφή στη ρώσικη Ζενίτ.

H Πορτογαλία είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο η Ουκρανία έχει γίνει αρκετά ανταγωνιστική, έτσι θα ποντάρουμε στην επιλογή του 2-3 γκολ.

Συνοπτικά:

Αγγλία-Τσεχία: 1 & no goal (1.75)

Πορτογαλία-Ουκρανία: 2-3 γκολ (1.90)