Οι συνέπειες του Μουντιάλ

Η πρόωρη έναρξη της Premier League και άλλων πρωταθλημάτων αφήνει γυμνές μεγάλες ομάδες

 

Οι συνέπειες του Μουντιάλ

Μας παρέσυρε στο ρυθμό έως τις 15 Ιουλίου. Οι ομάδες της Premier League έκαναν προετοιμασία, αλλά οι κορυφαίοι τους εκπρόσωποι δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τόσο η Εθνική Αγγλίας όσο και του Βελγίου και της Γαλλίας έδωσαν το παρών μέχρι την τελευταία μέρα της διοργάνωσης.

Έτσι, οι διεθνείς που πληρώνονται από τους αγγλικούς συλλόγους έπρεπε να βρουν χρόνο να αποφορτιστούν την ώρα που οι ομάδες τους ανέβαζαν ρυθμούς για να παρουσιαστούν όσο γίνεται πιο έτοιμες στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Έτσι, άργησαν πολύ να ενσωματωθούν και χρειάζονται χρόνο για να πάρουν θέση στη βασική 11άδα.

Για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπαίνει από σήμερα στο χορό του κορυφαίου πρωταθλήματος και ο Ζοσέ Μουρίνιο κάνει αλχημείες για να σχηματίσει βασικό σχήμα. Τέθηκαν εκτός μάχης οι Βαλένσια, Ρόχο, Ερέρα, Μάτιτς, ο νεοαποκτηθείς Νταλό και είναι αμφίβολη η κατάσταση που βρίσκονται οι μουντιαλικοί άσοι των «κόκκινων διαβόλων» εκτός του Ράσφορντ που έχει κάνει βήματα μπροστά γιατί έκοψε την άδειά του στη μέση.

Στο Ολντ Τράφορντ φιλοξενούμενη θα είναι η Λέστερ. Ο Μαγκουάιρ και ο Βάρντι κουβαλούν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η παρουσία τους στο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν προβλήματα για τις «αλεπούδες» που φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν άκρως ανταγωνιστική εμφάνιση.

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος προς πρόβλεψη. Σίγουρα η Γιουνάιτεντ έχει το όνομα, την έδρα, την ανάγκη και την αποφασιστικότητα για να φτάσει στη νίκη, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταρτιστεί 11άδα που θα μπορεί να επιβάλει ρυθμό και να σκοράρει.

Και επειδή κανείς δεν μπορεί να γίνει προφήτης για ομάδες χωρίς το παραμικρό επίσημο δείγμα, θα διαλέξουμε τη μέση λύση των 2-3 τερμάτων. Στο 1,90 η απόδοση και μένουμε εδώ, καθώς το συνολικό πρόγραμμα δεν ενδείκνυται για ανοίγματα.