Όλοι γράφουν ιστορία

Στοίχημα στους σημερινούς μουντιαλικούς τελικούς

Όλοι γράφουν ιστορία

Κι όμως προέκυψαν αρκετές θετικές προτάσεις και από τις χθεσινές προημιτελικές αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου για λογαριασμό μας. Στον αγώνα της Ουρουγουάης με τη Γαλλία ήμασταν σωστοί με τη βασική κίνηση με under 2,5, με το καλοπληρωμένο under 1,5 ανά ημίχρονο, καθώς και με το Over 3,5 στις κάρτες.

Η Βραζιλία ολοκλήρωσε 26 τελικές προσπάθειες, έστειλε και δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, μόνο που κατά την πρώτη ο Φερναντίνιο παραβίασε την εστία της δικής του ομάδας… Αυτό σε συνδυασμό με τις 8 επεμβάσεις του Κουρτουά οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στην τετράδα. Σε στοιχηματικό επίπεδο ικανοποιηθήκαμε τα over 10,5 κόρνερ.

Ιστορία έγραψε λοιπόν το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ιστορία ετοιμάζονται να γράψουν και οι τέσσερις αποψινοί μονομάχοι. Η Αγγλία φουλάρει για ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1990 και η αντίπαλός της, η Σουηδία προσπαθεί να βιώσει ξανά μέρες από το 1994. Η Κροατία έφτασε στην ίδια διάκριση το 1998 και η Ρωσία το 1966, τότε ως Σοβιετική Ένωση.

Οδηγός το παρελθόν για το μέλλον λοιπόν και τώρα θέτουμε σκέψεις και για τις δύο αναμετρήσεις.

Το απόγευμα ξεκινά η αναμέτρηση των Σκανδιναβών με τα «λιοντάρια». Ομοιογενείς και μαχητικοί οι Σουηδοί. Έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ σε όλους τους αγώνες τους και η εστία τους έχει παραβιαστεί μόνο στο ματς με τη Γερμανία. Το παράδοξο είναι ότι σχεδόν όλοι οι αντίπαλοί τους έχουν δημιουργήσει φάσεις στα καρέ τους και ότι από τα 6 γκολ που έχουν σημειώσει μόλις το ένα προέρχεται από πόδια επιθετικού! Οι Άγγλοι παρουσιάζουν την καλύτερη και πιο φρέσκια ομάδα της χώρας εδώ και δεκαετίες. Αρκετά γρήγορη με ιδέες στην επίθεση και πολλές λύσεις παρ’ ότι σκιάζονται όλες από την προσωπικότητα του Κέιν.

Θεωρούμε ότι οι Σουηδοί που θα παραταχθούν με ανασταλτικό προσανατολισμό και θα χτυπούν σε όσες αντεπιθέσεις βγάλουν, έχουν ήδη φτάσει το ταβάνι τους. Η Αγγλία έχει κι άλλα να δώσει. Θα αποδώσει ξανά ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και αυτή τη φορά ίσως να μην συναντήσει τα προβλήματα που της προκάλεσαν στις καθυστερήσεις οι Κολομβιανοί.

Διπλό και 2-3 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων να σημειωθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Από πλευράς σκόρερ ίσως διακριθούν οι πιο βραχύσωμοι και εκρηκτικοί ανάμεσα στους σωματώδεις Σουηδούς αμυντικούς. Anytime σκόρερ λοιπόν ο Στέρλινγκ ή ο Ράσφορντ (εφόσον αυτός ξεκινήσει στο βασικό σχήμα).

Όσο για τη σύγκρουση της Ρωσίας με την Κροατία, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Το φαβορί είναι οι Κροάτες, αλλά όπως είδαμε στον αγώνα με τη Δανία, δεν είναι εύκολο να σηκώσουν αυτό το βάρος. Οι Ρώσοι έχουν πλάνο, το υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο και παρουσιάζονται όσο προσγειωμένοι χρειάζεται για να φανούν ξανά ανταγωνιστικοί. Εδώ που έφτασαν (πέρα από κάθε προσδοκία) δεν πρόκειται να ρισκάρουν αλόγιστα. Μπορούν να αποδώσουν παιχνίδι υπομονής, περιορίζοντας τα λάθη και τους κινδύνους.

Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μπορούν να αποδώσουν παρόμοιο προσεκτικό ποδόσφαιρο. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Under 2,5 είναι η βασική επιλογή. Με ρίσκο θα πάρουμε το Χ και μετά ό,τι γίνει…