Με φόντο την τετράδα

Ευχαριστιόμαστε τους πρώτους προημιτελικούς με πολλές προτάσεις.

Με φόντο την τετράδα

Επιστροφή στην μουντιαλική δράση, φυσικά και στη στοιχηματική. Δύο αγώνες έχουμε μπροστά μας που επιφυλάσσουν συγκινήσεις. Θα τις κάνουμε μεγαλύτερες με το στοίχημα λοιπόν και μακάρι να προκύψει και αξιόλογο κέρδος.

Επαναλαμβάνουμε ότι από τη στιγμή που όλα είναι ανοιχτά, ο καθένας μπορεί να έχει την έμπνευσή του και να θεωρηθεί αυτόματα σεβαστή. Εμείς αναφέρουμε τις δικές μας σκέψεις και ελπίζουμε να τις δούμε να υλοποιούνται την ώρα του αγώνα.

Πραγματικά τα πάντα μπορεί να συμβούν στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης με τη Γαλλία. Υπενθυμίζουμε ότι η «Σελέστε» προέρχεται από τέσσερις νίκες. Μόλις μια φορά έχει παραβιαστεί η εστία της. Είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα του Μουντιάλ. Είτε ανεβάζει ρυθμό είτε αγωνίζεται αργά και δείχνει προσοχή στην άμυνα, το αποτέλεσμα είναι δικό της. Είναι τακτικά ευέλικτη και ανταπεξέρχεται σε κάθε στυλ παιχνιδιού. Το ότι σήμερα θα λειτουργήσει ως αουτσάιντερ ίσως να της ταιριάζει περισσότερο.

Η Γαλλία αυτή τη φορά δεν πρόκειται να βρει χώρους. Και αν βρει ο Γκοντίν και ο Χιμένες δεν έχουν καμία σχέση με τους Αργεντινούς Φάσιο και Ταλιαφίκο. Οι «τρικολόρ» θα πρέπει να επιτίθενται συνέχεια και να εκμεταλλευτούν το παραμικρό. Η αποστολή τους είναι πιο δύσκολη απ’ όσο φαίνεται.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι κλειστό, με τους Λατίνους να δίνουν χώρο και να αγωνίζονται με μεγάλη υπομονή. Οι παίκτες του Ντεσάμπ αναμένεται να ρισκάρουν στο μέτρο που επιτρέπει το ρίσκο ο εν λόγω προπονητής. Αν η άμυνα της Ουρουγουάης λειτουργήσει όπως φανταζόμαστε, το σκορ θα αργήσει να ανοίξει (ίσως και να μην ανοίξει καν…).

Συνεπώς πρώτη και βασική επιλογή είναι το under 2,5. Ακολούθως μπορούμε να ρισκάρουμε στο μεγάλων αποδόσεων under 1,5. Με αυτή την ιδεατή εικόνα έχει τύχη και το Χ στο ημίχρονο, αλλά και το 0-0 ως σκορ ημιχρόνου. Παράλληλα μας αρέσει και το 1,85 που βασίζεται ενδεχόμενο και τα δύο ημίχρονα να μείνουν στο Under 1,5 (δηλαδή σε κανένα να μη σημειωθούν περισσότερα του ενός γκολ).

Τέλος, δείχνουμε ενδιαφέρον και στις κάρτες με συνετή επιλογή το over 3,5 και με μεγαλύτερο ρίσκο στο over 4,5. Ο Αργεντινός διαιτητής Πιτάνα έχει διευθύνει τρία μουντιαλικά παιχνίδια και έχει δείξει 8 κίτρινες.

Να δούμε και τη Βραζιλία. Όσο προχωρά η διοργάνωση, πείθει ολοένα και περισσότερο. Ήταν φαβορί και συνεχίζει να είναι και με αυτό τον αέρα θα αγωνιστεί και σήμερα. Δείχνει ισορροπημένη και στην άμυνα και στην επίθεση, διαθέτει και σπουδαίο τερματοφύλακα. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που ονειρεύεται τον τίτλο και υποστηρίζει έμπρακτα τις αξιώσεις της.

Το Βέλγιο από την πλευρά του, έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, όμως ακόμα χρειάζεται αρκετά Μουντιάλ για να θεωρηθεί μεγάλο μέγεθος. Αν προβλημάτισε η άμυνά του και η ταχύτητά του (στα μετόπισθεν) κόντρα στην Ιαπωνία, τι θα συμβεί απέναντι στον Νεϊμάρ και τον Γουίλιαν; Ένα πρώτο εύλογο ερώτημα είναι αυτό και ένα δεύτερο το εξής: Αν οι Βέλγοι αγωνιστούν ως αουτσάιντερ, θα κληθούν να σχηματίσουν γραμμές άμυνας και να χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Όμως αν έχουν μάθει να αγωνίζονται επιθετικά και αποδίδοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πώς θα φανούν αποτελεσματικοί στη βραζιλιάνικη πίεση; Και όταν, αργά ή γρήγορα, οι Λατίνοι ανοίξουν το σκορ, πώς θα αντιδράσουν;

Άσος υπέρ των Βραζιλιάνων, σε ωραία απόδοση (1,95). Μαζί με περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και αρκετά κόρνερ (Over 10,5), αφού στα διαστήματά τους μπορούν να τα κερδίσουν και οι δύο.