Τώρα αρχίζει το Μουντιάλ

Ένστικτο και λογική βγάζουν προτάσεις για τα σημερινά σπουδαία παιχνίδια

Τώρα αρχίζει το Μουντιάλ

Γαλλία – Αργεντινή και Ουρουγουάη - Πορτογαλία. Όποιος δηλώσει ότι μπορεί να γνωρίζει την κατάληξη αυτών των αγώνων είναι το λιγότερο ψεύτης. Ο κάθε φίλαθλος που έχει παρακολουθήσει τα περισσότερα ματς της διοργάνωσης, μπορεί να έχει την άποψη και σε στοιχηματικό επίπεδο την έμπνευσή του. Δεν πρόκειται να διαφωνήσουμε με καθέναν, αφού ό,τι κι αν συμβεί απόψε, κανένας δεν θα εκπλαγεί.

Τώρα σημειώνουμε τη δική μας εικασία. Η Γαλλία έχει ποιοτικότερο ρόστερ. Θεωρητικά είναι εν δυνάμει πιο εκρηκτική και με επιθετική γραμμή απαστράπτουσα. Τώρα θα με ρωτήσετε: Έχει δείξει τέτοια στοιχεία στο Μουντιάλ; Και όντως δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα από όσα περιμέναμε βάσει του ρόστερ της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ταβάνι των δυνατοτήτων της. Τα νοκ άουτ απαιτούν περισσότερα απ’ όσο τα ματς των ομίλων.

Παρόμοια η κατάσταση και για την Αργεντινή. Μέτρια εμφάνιση απέναντι στην Ισλανδία, σχεδόν τραγική κόντρα στην Κροατία και ενδιαφέρουσα λόγω Μέσι, πάθους και ψυχής απέναντι στη Νιγηρία κόντρα στην οποία πήρε την πρώτη νίκη, μαζί και την πρόκριση.

Οι «τρικολόρ» θα αποδώσουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Έχουν τους παίκτες να το υποστηρίξουν. Οι Λατινοαμερικάνοι καλούνται να συμπεριφερθούν ως ομάδα και να βρουν τρόπο να απελευθερωθεί ο Μέσι, τον οποίο όλοι οι αντίπαλοι υπολογίζουν περισσότερο ακόμα και απ’ όσο φανταζόμαστε.

Αν προκύψουν κενά στη μεσαία γραμμή και την άμυνα της Αργεντινής, οι Γάλλοι θα τα αξιοποιήσουν δεόντως με τους επιθετικούς που διαθέτουν. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην αντίπαλη περιοχή, ο Μέσι (και όχι μόνο) θα δηλώσει βροντερό «παρών»

Και η βασική πρόταση είναι να σκοράρουν και οι δύο. 1,90 πληρώνει. Ενδιαφέρον και στο Over 1,5.

Όσο για τη δεύτερη αναμέτρηση της φάσης των «16», τόσο η Ουρουγουάη όσο και η Πορτογαλία έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Δυνατό αμυντικό πλάνο και στην επίθεση μονάδες παγκόσμιας κλάσης. Όμως, οι Ίβηρες με βάση την εικόνα που έδειξαν στη φάση των ομίλων φανέρωσαν σοβαρά προβλήματα στην πίεση. Αν πιέστηκαν και κινδύνευσαν από τους μαχητικούς Ιρανούς, γιατί να μη συναντήσουν ανάλογα προβλήματα από τους Ουρουγουανούς. Η «Σελέστε» είναι και σχεδόν ξεκούραστη. Πήρε τρεις νίκες στον πρώτο όμιλο, κινούμενη σε χαμηλούς ρυθμούς. Αν το 100% το «φυλάει» για σήμερα θεωρούμε πως έχει προβάδισμα για την πρόκριση.

Πρόκριση Ουρουγουάης λοιπόν στο 1,75 (το λιγότερο).