Ολυμπιακός: Ντελίριο και «αμόκ» στην άφιξη Ριβάλντο! (vid & pics)

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου 2004,  ο Ολυμπιακός έκανε το «μπαμ» με την άφιξη και την απόκτηση του Ριβάλντο. Το χρονικό της απόκτησης, η πορεία και το διαζύγιο.

Ολυμπιακός: Ντελίριο και «αμόκ» στην άφιξη Ριβάλντο! (vid & pics)

Είναι 21 Ιουλίου 2004. Ο Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα ή αλλιώς Ριβάλντο έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ένα από τα κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και πιθανότατα το μεγαλύτερο όνομα που έχει αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα φοράει τα «ερυθρόλευκα».

Πλήθος κόσμου υποδέχεται τον Βραζιλιάνο άσο κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ πλημμυρίζει κατά χιλιάδες και την Πλατεία Αλεξάνδρας την ώρα των υπογραφών για να πανηγυρίσει την έλευση ενός ποδοσφαιριστή τέτοιου διαμετρήματος.

Το χρονικό της απόκτησης, η πορεία και το διαζύγιο

Το 2004, έχοντας αγωνιστεί την προηγούμενη σεζόν στην Κρουζέιρο, αρνήθηκε να περάσει από τεστ στην Αγγλία και την Μπόλτον, θεωρώντας την πρόταση υποτιμητική για τον ίδιο. Τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης είδε την ευκαιρία, έκανε την κίνηση και τον έφερε στο Λιμάνι, με τον Βραζιλιάνο να δηλώνει ότι: «Ο Τζιοβάνι, το ελληνικό Euro και το Champions League με έφεραν στον Πειραιά».

To πρωτοσέλιδο του ΦΩΤΟΣ στις 22 Ιουλίου 2004, μία ημέρα μετά την άφιξη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ:

Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος. Με την ερυθρόλευκη πραγματοποίησε 81 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 43 τέρματα. Ήταν πολύ αγαπητός στην εξέδρα, μέχρι την αποχώρηση του 2007 και τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, η οποία έφερε οριστική ρήξη στις δύο πλευρές.