Δεν ξεχνιέται ο Λάζαρος Μουρκάκος

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια (8/4/2011) η είδηση του θανάτου του Λάζαρου Μουρκάκου συγκλόνισε το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Δεν ξεχνιέται ο Λάζαρος Μουρκάκος

Ο Λάζαρος Μουρκάκος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών. Ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή καρδιάς και το κενό που άφησε πίσω του ήταν τεράστιο.

Ο Λάζαρος Μουρκάκος ήταν επί σειρά ετών ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στην εφημερίδα "Φίλαθλος", ενώ παράλληλα εργαζόταν στη δημόσια τηλεόραση και αρθρογραφούσε στο contra.gr.

Η απώλεια του Λάζαρου είναι τεράστια, γιατί εκτός από την αδιαμφισβήτητη δημοσιογραφική του αξία, διακρινόταν για το ήθος, την ευγένεια και το σεβασμό του προς τους συναδέλφους του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1866: Η Ιταλία και η Πρωσία συνάπτουν συμμαχία εναντίον της Αυστριακής Αυτοκρατορίας λίγο πριν από την έναρξη του Αυστρο-πρωσικού πολέμου.
1886: Ο γερμανός επιστήμονας δρ. Καρλ Γκάσνερ δημιουργεί την πρώτη μπαταρία ξηρού στοιχείου. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρία UCAR (Energizer) θα ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης.
1896: Κηρύσσεται απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς. Η απεργία θα λήξει στις 21 Απριλίου, με μικρή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.
1904: Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογράφουν την Αντάντ.
1928: Ολοκληρώνονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι 8οι Γερμανοελληνικοί Αγώνες, που ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα, με τη συμμετοχή 10 αθλητών από το Berliner Sport Klub, τον Εθνικό, τον Πανιώνιο και τον ΓΣ Αμαρουσίου
1939: Γεννιέται ο Μανώλης Αγγελόπουλος, Έλληνας τραγουδιστής
1950: Ξεκινάει το 1ο Πρωτάθλημα του ΝΒΑ
1961: Μεγάλη έκρηξη στο πλοίο Ντάρα στον Περσικό κόλπο σκοτώνει 238 άτομα.
1963: Ο Οδυσσέας Ελύτης αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος του ΕΙΡ. Θα παραμείνει στη θέση του έως τις 28 Απριλίου 1964.
1970: Ισραηλινά βομβαρδιστικά χτυπούν αιγυπτιακό σχολείο στην περιοχή Μπαχρ ελ Μπάκαρ. Σκοτώνονται 30 παιδιά.
1973: Πεθαίνει ο Πάμπλο Πικάσο, Ισπανός καλλιτέχνης
1989: Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.
1990: Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας το 46,89% των ψήφων έναντι 38,61% του ΠΑΣΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχηματίζει κυβέρνηση με οριακή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
1992: Ο τενίστας Arthur Ashe ανακοινώνει στη Νέα Υόρκη ότι πάσχει από AIDS
1996: Πεθαίνει, μετά από σύντομη ασθένεια σε ηλικία 44 ετών ο Agron Sulaj, ο νεότερος (33 χρονών) προπονητής της Eθνικής Αλβανίας στο ποδόσφαιρο.
2010: Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
2011: Πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών ο συντάκτης της αθλητικής εφημερίδας “Φίλαθλος” Λάζαρος Μουρκάκος, υιός του Νίκου Μουρκάκου, παράγοντα του Εθνικού
2013: Πεθαίνει η Μάργκαρετ Θάτσερ, Αγγλίδα πολιτικός