Φάιναλ φορ με άρωμα...Ελλάδας

Σαν σήμερα, στις 20/02/2002 θα διεξαχθεί με ελληνικό ενδιαφέρον το φάιναλ φορ του βόλεϊ ανδρών της Πολωνίας, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών προκρίνονται δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Ηρακλής).

Φάιναλ φορ με άρωμα...Ελλάδας

Ιστορία έγραψαν σαν σήμερα 16 χρόνια πριν στο βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακός και Ηρακλής, καθώς προκρίθηκαν και οι δύο στο φάιναλ φορ της Πολωνίας, για δέκατη και πρώτη φορά αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Το Φως'', οι ''ερυθρόλευκοι'' πάρα την ήττα τους από την ρωσική Λουζνίκι στο κλειστό του Ρέντη, πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς της Πολωνίας στις 23 και 24 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Απόσπασμα της εφημερίδας αναφέρει πως παρ'όλο που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε 2-0 στα σετ σχετικά εύκολα, στη συνέχεια η ταχύτητά τους μειώθηκε με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να μείωσουν σε 2-1. Το μυαλό των παικτών του Ρίτσι ταξίδευε στην Πολωνία κι έτσι χωρίς να το καταλάβουν έγινε η ανατροπή και τελικά ηττήθηκαν με 3-2 σετ παίρνοντας όμως έτσι την πρόκριση για το Final Four.

Επί πολωνικού εδάφους οι δύο ελληνικές ομάδες δεν τα πήγαν κι άσχημα, καθώς οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν την 3η θέση και οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στον τελικό απέναντι στην Ματσεράτα με 3-1.