Μαγνητίζει η μονομαχία Κιπτσόγκε - Μο Φάρα στο Λονδίνο

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και ο Μο Φάρα σε μια επανάληψη της περσινής κούρσας με αρκετά διαφορετικά στοιχεία όμως.

Μαγνητίζει η μονομαχία Κιπτσόγκε - Μο Φάρα στο Λονδίνο

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου αλλά από τώρα όσοι αγαπούν το άθλημα αδημονούν να έρθει η στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση! Ο λόγος απλός. Πίσω από τα 42.195 μέτρα θα σταθούν, δίπλα δίπλα, δύο τεράστια ονόματα. Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και ο Μο Φάρα σε μια επανάληψη της περσινής κούρσας με αρκετά διαφορετικά στοιχεία όμως.

Στο μεταξύ ο μεν Κενυάτης κατάφερε να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ με την εκπληκτική επίδοση 2:01:39 που έκανε στο Βερολίνο και ο δε Βρετανός με καταγωγή από τη Σομαλία έφτασε στην πρώτη του νίκη στο αγώνισμα στον μαραθώνιο του Σικάγου.

Δίπλα στους δύο «γίγαντες» θα τρέξει ένας ακόμα πολύ μεγάλος δρομέας. Ο Αιθίοπας Σούρα Κιτάτα επιστρέφει στον μαραθώνιο της βρετανικής πρωτεύουσας έχοντας στο μεταξύ τερματίσει στη δεύτερη θέση σε εκείνον της Νέας Υόρκης τον περασμένο Νοέμβριο. Αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη είναι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Σερ Μο Φάρα.

«Είναι πάντα τιμή μου να τρέχω στο Λονδίνο. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Κοιτάζω μπροστά στον αγώνα με τον Σερ Μο Φάρα ξανά. Είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και απέδειξε στο Σικάγο ότι μπορεί να κερδίσει έναν major Μαραθώνιο.

Άρα ανυπομονώ για τη μονομαχία μαζί του και με τόσους άλλους μεγάλους αθλητές που είμαι σίγουρος ότι θα είναι στην εκκίνηση στο Λονδίνο. Παρακολούθησα τον αγώνα του στο Σικάγο από το 1ο μέχρι το τελευταίο χλμ και ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος από το μυαλό και της σκέψεις του Μο Φάρα. Έκανε μια έξυπνη κούρσα, μια κούρσα ψυχολογίας», δήλωσε ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή μαραθωνοδρόμος στον κόσμο!

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε είναι ανίκητος στον μαραθώνιο του Λονδίνου έχοντας ήδη στο βιογραφικό του τρεις νίκες, το 2015, το 2016 και το 2018. Αν κερδίσει και φέτος θα γίνει ο πιο πετυχημένος elite δρομέας στην ιστορία του Μαραθωνίου του Λονδίνου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Έλιουντ είναι ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών. Το παγκόσμιο ρεκόρ του στο Βερολίνο ήταν μια θρυλική αθλητική στιγμή και μια ακόμη νίκη στο Λονδίνο θα τον κάνει τον πιο πετυχημένο αθλητή στην ιστορία της διοργάνωσής μας.

Μετά τη νίκη του Μο Φάρα στο Σικάγο τον Οκτώβριο, όλοι μιλούν για τη μονομαχία Έλιουντ-Μο στο Λονδίνο. Θα δούμε δύο πραγματικούς θρύλους των αποστάσεων αντοχής, των 42.195 μέτρων. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τις 28 Απριλίου», δήλωσε ο Χιού Μπράσερ, διευθυντής του Μαραθωνίου του Λονδίνου.