Γεμάτο ξανά το δρομικό καλεντάρι!

Δρομικές επιλογές για όλα τα γούστα και σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Γεμάτο ξανά το δρομικό καλεντάρι!

Δύο εβδομάδες μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο πάλι από αγώνες δρόμου παντού στην Ελλάδα!

Είναι άλλωστε ιδανική επιλογή για τους μαραθωνοδρόμους, 15 ημέρες μετά τον τερματισμό τους στον Μαραθώνιο της Αθήνας, να τεστάρουν τις δυνάμεις τους τρέχοντας σε μια μικρότερη απόσταση.

Το δρομικό καλεντάρι λοιπόν, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, έχει επιλογές για όλα τα γούστα!

36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

Από τους πιο παλιούς αγώνες δρόμου στην Ελλάδα. Όσα χρόνια διεξάγεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, άλλα τόσα τρέχουμε και στο καθιερωμένο 10άρι του Αγίου Κοσμά ακριβώς δύο Κυριακές μετά.

Ιδανική επιλογή για επιδόσεις καθώς πρόκειται για απόλυτα επίπεδη διαδρομή, στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση στις 10.00 στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, κατεύθυνση μέχρι τη Γλυφάδα και επιστροφή πάλι στον Άγιο Κοσμά.

Τον αγώνα διοργανώνει ο αρχαιότερος Σύλλογος Δρομέων Υγείας στην Ελλάδα, ο ΣΔΥΑ, και οργανωτικά είναι από τους καλύτερους στη χώρα με την υπογραφή του All About Running!

Παράλληλα διεξάγεται και αγώνας δρόμου 2.000 μέτρων για παιδιά.

4ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού

Εξαιρετικός αγώνας που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, στις παρυφές του δάσους Υμηττού.

Η εκκίνηση δίνεται μπροστά από το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, στη Λεωφόρο Περικλέους 55, στις 10.00.

Οι δρομείς τρέχουν είτε 10άρι, είτε 5άρι (2 γύροι) ενώ υπάρχει και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων.

Ο αγώνας έχει ήδη μπει στις πρώτες επιλογές των δρομέων και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά και οι δημότες Παπάγου – Χολαργού παίρνουν θέσεις συμμετοχής δωρεάν ενώ για τους ετεροδημότες το αντίτιμο είναι 5 ευρώ.

Παλαμήδειος Άθλος – Ναύπλιο

Και φέτος ο Παλαμήδειος Άθλος συγκεντρώνει τα βλάμματα πάνω του. Όσοι τυχεροί πάρουν μέρος θα έχουν τη χαρά να συμμετάσχουν σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς αγώνες στη χώρα μας, σε μία από τις ομορφότερες πόλεις, το Ναύπλιο!

Ο βασικός αγώνας είναι απόστασης 5 χλμ. Οι δρομείς ανεβαίνουν στο Κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και κατεβαίνουν τρέχοντας σε διαδρομή ασφαλτοστρωμένη απόστασης 4.150 μέτρων.

Παράλληλα διεξάγονται αγώνες 10 χλμ, 3 χλμ και 1,5 χλμ για παιδιά.

5ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος - Ξάνθη

Πρόκειται για τον Ημιμαραθώνιο της Ξάνθης, έναν πανέμορφο αγώνα μέσα στην πόλη! Όσοι έχετε δυνάμεις για απόσταση 21,1 χλμ και μπορείτε την Κυριακή να αγωνιστείτε στην Ξάνθη, μην χάσετε την ευκαιρία.

Η εκκίνηση δίνεται στις 10.30 και εκτός του ημιμαραθωνίου, διεξάγονται αγώνες 5 χλμ και 1000 μέτρων για παιδιά.

1η Γιορτή Αθλητισμού «Δημήτριος Κρυστάλλης» - Θεσσαλονίκη

Ο αγώνας γίνεται στο Καυτατζόγλειο Στάδιο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το απόγευμα και είναι αφιερωμένος στον υπερμαραθωνοδρόμο Δημήτρη Κρυστάλλη.

Περιλαμβάνει παιδικούς αγώνες μέσα στο Καυτατζόγλειο αλλά και μεγαλύτερες αποστάσεις περιμετρικά του Σταδίου σε διάδρομο 718 μέτρων.

Συγκεκριμένα γίνεται αγώνας 14.360 μέτρων (20 γύροι), αγώνας 21.540 μέτρων (30 γύροι) και αγώνας 6 ωρών!