7ος Ημιμαραθώνιος Χίου: Μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη επιτυχία! (pics)

Διαβάστε τι συνέβη στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Χίο. 

7ος Ημιμαραθώνιος Χίου: Μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη επιτυχία! (pics)

Για 7η χρονιά ο κάμπος της Χίου πλημμύρισε απο δρομείς για τον ημιμαραθώνιο στο νησί της μαστίχας που αποτελεί πλέον ένα απο τα πιο σημαντικά δρομικά events σε όλη τη χώρα!


Στην εκκίνηση μπροστά απο το δημαρχείο στα Θυμιανά στάθηκαν το πρωί πάνω απο 1000 δρομείς και απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε μια απο τις αποστάσεις του Ημιμαραθωνίου της Χίου!


Μιλάμε για διαδρομές σπάνιας ομορφιάς γεμάτες υπέροχες εικόνες, αρώματα και χρώματα της φύσης!

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή και παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, καθώς είχε πολλή ζέστη και υγρασία, οι τυχεροί δρομείς που έλαβαν μέρος στη συντριπτική τους πλειοψηφία τερμάτισαν!


Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν αθλητές και αθλούμενοι από τη Χίο ενώ στο νησί της Β. Αιγαίου ταξίδεψαν δρομείς από όλη τη χώρα και από 24 χώρες του εξωτερικού!


Ιδιαίτερα έντονη ήταν και φέτος η παρουσία των Τούρκων δρομέων που ήρθαν στη Χίο κυρίως από το Τσεσμέ και τη Σμύρνη αποκλειστικά για να τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο!


Ο αγώνας προσελκύει κάθε χρόνο και elite δρομείς όπως ο πολυνίκης του μαραθωνίου της Αθήνας με την υψηλότερη επίδοση Έλληνα μαραθωνοδρόμου τα τελευταία χρόνια Χριστόφορος Μερούσης, οι πρωταθλητές επίσης από τη Χίο Κυριάκος Σημιριώτης και Ειρήνη Μιχάλα, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ Μαρία Πολύζου, το αστέρι του αγωνίσματος που αγωνίστηκε το 2016 με το εθνόσημο στον Μαραθώνιο γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας Γιώτα Βλαχάκη, η παραολυμπιονίκης πρωταθλήτρια μας στη ξιφασκία Κέλλυ Λουφάκη καθώς και άλλοι δρομείς υψηλού επιπέδου!


Στο βάθρο των νικητών του Ημιμαραθωνίου ανέβηκαν στους άντρες ο Κυριάκος Συμιριώτης με 1:19:45, ο Γιώργος Τσιγερίδης με 1:21:47 και ο Yuksel Kasitoglu με 1:24:26.


Στις γυναίκες αντίστοιχα διακρίθηκαν η Αντωνία Μονιούκα-Σαράντη με 1:37:38, η Hilary Barr και η Ελληνιδα πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου με 1:46:39.


Στα 10,5 χλμ κέρδισε ο Χριστόφορος Μερουσης με 00:35:25 με δεύτερο τον Φίλιππο Γιαννικάκη (00:40:39) και τρίτο Sinan Gursoy (00:41:43).


Στις γυναίκες κέρδισε η Ειρήνη Μιχάλα με 00:41:18 με δεύτερη την Burgun Nagme (00:50:35) και Τρίτη την Ceren Cicek (00:52:16).


Στα 5 χλμ στους άντρες διακρίθηκαν οι Γιώργος Ιατρουδελης (00:18:10), Αντώνιος Κόντακας (00:19:57), Αντώνιος Καραμανλής (00:20:45).


Στις γυναίκες κέρδισε η πρωταθλήτρια Γιώτα Βλαχάκη (00:21:03) με δεύτερη την Μαρία Σταυριανού (00:23:35) και τρίτη την Άννα Γαλάτουλα (00:25:10).


Εκατοντάδες παιδιά έτρεξαν και στον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων ενώ στους νικητές απονεμήθηκαν παραδοσιακά κεραμικά της Χίου!


Οργανωτικά και ο φετινός Ημιμαραθώνιος στο νησί της μαστίχας πήρε άριστα με τον σύλλογο υγείας δρομέων Χίου και την ψυχή του αγώνα Μιχάλη Σημιριώτη να πρωταγωνιστούν προκειμένου να βγει το σπουδαίο αποτέλεσμα!