Βέρα: «Αν είχα ανανεώσει ως παίκτης με τον ΟΦΗ, τώρα θα είχα ξενοδοχείο 5 αστέρων»

Στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε το 1991 από τον ΟΦΗ αναφέρθηκε ο Χάιμε Βέρα, δηλώνοντας ότι μετανιώνει που δεν την δέχτηκε.

Βέρα: «Αν είχα ανανεώσει ως παίκτης με τον ΟΦΗ, τώρα θα είχα ξενοδοχείο 5 αστέρων»

Ο Χάιμε Βέρα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Χίλης, αναφέρθηκε στο ζήτημα που οδήγησε στην απόμακρυνσή του από τον πάγκο του ΟΦΗ, ενώ θυμήθηκε και την απόχωρησή του από τους Κρητικούς ως παίκτης το 1991, σχολιάζοντας ότι η απόφασή του ήταν λανθασμένη:

«Όταν ήμουν παίκτης, ο ΟΦΗ μου έκανε πρόταση να ανανεώσω για τα επόμενα τρία χρόνια δίνοντας μου στο ένα χέρι χρήματα και στο άλλο μια έκταση στην παραλία. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου γιατί σήμερα αυτή η έκταση θα ήταν ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Αν υπήρχε κάποιος να με συμβουλεύσει τότε θα είχα δεχτεί την πρόταση».

Όσο για πρόβλημα που αντιμετώπισε με δίπλωμα προπονητικής του και την UEFA, σχολίασε: «Αυτό που υποστήριξαν ήταν ότι δεν είχα συμπληρώσει μια πενταετία ως πρώτος προπονητής. Έχω προπονήσει ομάδες πρώτης κατηγορίας για τέσσερα χρόνια και δύο που ήμουν στην εθνική ομάδα όπως μου είχαν πει ότι ισχύουν. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη γιατί ήμουν στην εθνική ομάδα ως μέλος του τεχνικού τιμ. Δυστυχώς μου είπαν πως δεν είχα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Είχα συμβόλαιο για δύο χρόνια. Κάναμε το πιο δύσκολο πράγμα με το να σώσουμε την ομάδα. Είχαμε προγραμματίσει την προετοιμασία στην Ολλανδία, τα είχαμε όλα έτοιμα και δυστυχώς έπρεπε να φύγω».

Ο Χιλιανός τεχνικός, μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από την Ελλάδα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της πατρίδας του, Ντεπορτίβο Ικίκε.