Η ζωή του Άκπομ «γυρίζεται» ντοκιμαντέρ από το ITV News

Το βρετανικό ITV News θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τσούμπα Άκπομ.

Η ζωή του Άκπομ «γυρίζεται» ντοκιμαντέρ από το ITV News

Ο Τσούμπα Άκπομ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ από την Άρσεναλ. Στην αρχή φαινόταν δύσκολο να προσαρμοστεί στον δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο με τη φυγή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τον Γενάρη πήρε φανέλα βασικού και δικαίωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιλογή του.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που πέρασε ο Άκπομ μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα και να λατρευτεί από τους φίλους του ΠΑΟΚ, το βρετανικό ITV News αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πατρίδα του, τους φίλους του και την οικογένειά του και να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ. Αυτά που ακολούθησαν ανήκουν πλέον στην ιστορία. Μία ιστορία που δεν άφησε ασυγκίνητα τα ΜΜΕ της Αγγλίας. Από το Κάνινγκτον Τάουν στη Θεσσαλονίκη. Από την Άρσεναλ στον ΠΑΟΚ. Πλέον βασικό γρανάζι των νταμπλούχων Ελλάδας, αήττητος πρωταθλητής και μοναδικός σκόρερ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι δεν ήταν ποτέ εύκολο. Δανεισμοί, πάγκος, εξέδρα, αμφισβήτηση. Ακόμα και τους πρώτους μήνες στη Θεσσαλονίκη, υπό τη σκιά του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς , ο ΑΚ47 άρχισε να έχει έντονες αμφιβολίες για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα. Τον Γενάρη όμως όλα άλλαξαν. Ο δρόμος για την 11άδα άνοιξε με την αποχώρησε του Σέρβου και ο Άκπομ φάνηκε απόλυτα έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Πήρε φανέλα βασικού και υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου εξελίχθηκε σε ένα όπλο για την ομάδα του ΠΑΟΚ, συμβάλλοντας όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και σε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.

To φινάλε της σεζόν τον βρίσκει απόλυτα δικαιωμένο για τις επιλογές του. Στη Θεσσαλονίκη βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, πήρε τις ευκαιρίες του, τις αξιοποίησε στο έπακρο και πλέον απολαμβάνει τους δύο τίτλους που κατέκτησε. Πίσω στο Λονδίνο η ιστορία του φορ του Δικεφάλου τράβηξε πολλά βλέμματα.

Το ITV News αποφάσισε να καταγράψει τη ζωή του Τσούμπα σε ένα απολαυστικό ντοκιμαντέρ. Από τα παιδικά του χρόνια στις γειτονιές του Λονδίνου, στην Άρσεναλ και τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε ως δανεικός μέχρι τους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, ο MVP του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζεται στο βίντεο που ακολουθεί».