Τελικό με 1 ευρώ μπορείτε;

Όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες (μόνο;) σε ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι αστεία και θλιβερά. Γέλιο με δάκρυα.

Τελικό με 1 ευρώ μπορείτε;

Στο μπάσκετ ο Γιαννακόπουλος πάει στην ΚΕΔ, κληρώνεται-ορίζεται ο Αναστόπουλος, ο Ολυμπιακός αντιδρά με γενική είσοδο ενός ευρώ στο ματς με την Προμηθέα, ο Αναστόπουλος δηλώνει κώλυμα, ο Παναθηναϊκός βάζει ένα ευρώ το εισιτήριο με την Κύμη, ο Βασιλειάδης κατηγορεί τον Βασιλακόπουλο ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το διασυρμό του μπάσκετ και του πρωταθλήματος και ότι αγρόν αγοράζει, το πρωτάθλημα οδεύει προς διακοπή και ο Βασιλακόπουλος αγρόν ηγόρασε.

Στο ποδόσφαιρο ο τελικός του Κυπέλλου (ή του τουρνουά της εξυγίανσης με συμμετοχή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την τελευταία τριετία) ορίστηκε για τις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, αλλά λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του περιμένουμε να οριστεί... οριστικά στο συγκεκριμένο γήπεδο (διότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε άλλο), να μάθουμε αν τελικά θα γίνει με κόσμο ή (κατά πως φαίνεται) χωρίς οπαδούς, να δούμε αν θα λειτουργήσει το VAR και τις αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν όταν αποφασιστεί ο διαιτητής του αγώνα. Κι άλλες πολλές λεπτομέρειες που έχουν καταστήσει... συναρπαστικό (ή συναρπαστικά βαρετό) ένα ματς πριν καν διεξαχθεί. Ο Βασιλειάδης θα λάβει (ή καλύτερα θα ανακοινώσει) τις αποφάσεις του... σύντομα (έχουμε ακόμη καιρό ως τις 11 του μηνός), η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ θέλουν τελικό με κόσμο αλλά είναι κι αυτές έτοιμες σε απόφαση παραδοχής ανικανότητας διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα (όπως περίτρανα γίνεται από την πολιτεία και τα... συναρμόδια υπουργεία), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο πόσοι παρατρεχάμενοι θα καταφέρουν να μπουν στο γήπεδο σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων θυρών.

Το ελληνικό μπάσκετ και το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέρει γέλιο ή κλάμα. Όποια διάθεση έχει κανείς να τα αντιμετωπίσει, με όσα υποφέρουν αυτά τα δύο λαοφιλή σπορ στη χώρα μας. Όπως άλλωστε υποφέρει οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα, θύμα προχειρότητας, μικροσυμφερόντων, ανικανότητας ή... ικανότητας στο μπάχαλο.

Είναι λίγο δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά τους επιτελείς του, σε επίπεδο πολιτείας και αθλητικών φορέων. Όταν θα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν, μιας και είναι της επικαιρότητας, έναν τελικό ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες με γενική είσοδο ενός ευρώ και να γεμίσουν τα στάδια από κόσμο για να απολαύσει μια αθλητική γιορτή, τότε θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Δηλαδή ποτέ. Κλαυσίγελος, λοιπόν, και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει...