Όταν ο Λουτσέσκου έσωσε τον Λούπου που είχε κλέψει μια σοκολάτα στη Σκωτία...

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αποκάλυψε μία τρομερή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ντανούτ Λούπου, που έκλεψε μια σοκολάτα

Όταν ο Λουτσέσκου έσωσε τον Λούπου που είχε κλέψει μια σοκολάτα στη Σκωτία...

Μία απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στις 26 Οκτωβρίου 1988, όταν η Νταντί Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τη Ντινμό Βουκουρεστίου. Στον πάγκο της ρουμανικής ομάδας, καθόταν τότε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Τότε αποκάλυψε πως ο γνωστός από το ελληνικό πέρασμα του (Παναθηναϊκό, Κόρινθο και ΟΦΗ) Ντανούτ Λούπου, είχε συλληφθεί επειδή είχε κλέψει μία σοκολάτα και μία βούρτσα.

Ο Λουτσέσκου ήταν εκείνος που έκανε το παν για να αφεθεί ελεύθερος καθώς περίμεναν τον Ρουμάνο διεθνή μεγάλα μπλεξίματα την πατρίδα του από το καθεστώς Τσαουσέσκου.

Διαβάστε την ιστορία, όπως τη διηγήθηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου:

«Έμαθα ότι συνελήφθη. Είχε πάει να κάνει ψώνια, αλλά έβαλε μια σοκολάτα και μια βούρτσα στην τσέπη του. Εκείνη την εποχή ο πρόεδρος της Νταντί Γιουνάιτεντ, ήταν επικεφαλής και στην Αστυνομία της πόλης. Ήξεραν πως όσοι έρχονταν από την Ανατολική Ευρώπη δεν μπορούσαν να αντισταθούν στους πειρασμούς και έκαναν ηλιθιότητες. Έτσι, μας παρακολουθούσαν.

Ο Λούπου πήρε μια βούρτσα και μια σοκολάτα και δεν πλήρωσε. Οι υπόλοιποι πλήρωσαν, ο Λούπου όχι. Τον συνέλαβαν αμέσως και τον οδήγησαν στο κρατητήριο.
Τα κελιά ήταν στο ισόγειο και το αστυνομικό τμήμα στον πρώτο όροφο. Πήγα γρήγορα εκεί και τους εξήγησα πως είμαι ο προπονητής. Ο Λούπου είχε δώσει αποτυπώματα και φωτογραφήθηκε λες και ήταν εγκληματίας. Όταν συναντηθήκαμε βάλαμε και οι δύο τα κλάματα. Όλη αυτή η διαδικασία διήρκεσε πέντε ώρες.

Προσπαθούσα να εξηγήσω στον εισαγγελέα τι θα σήμαινε εκείνη την εποχή για τον Λούπου να γυρίσει στην πατρίδα του έχοντας διαπράξει κλοπή. Με το που επιστρέφαμε το καθεστώς θα τον είχε συλλάβει. Ήταν τότε 21-22 ετών και ήθελε να μιλήσει με την πρεσβεία. Του είπα να κάνει υπομονή. Έφτασα στο σημείο να τους απειλήσω πως εάν δεν τον αφήσουν θα κάναμε το ίδιο στη ρεβάνς με τους ποδοσφαιριστές τους»