Από τα βίντεο κλιπ και το "πουτ δε κοτ ντάουν" στα Όσκαρ ο Λάνθιμος

Ο Έλληνας σκηνοθέτης της ταινίας "The favourite" που είναι υποψήφια για δέκα Όσκαρ, στο παρελθόν είχε δουλέψει στο χώρο της διαφήμισης και των βίντεο κλιπ.

Από τα βίντεο κλιπ και το "πουτ δε κοτ ντάουν" στα Όσκαρ ο Λάνθιμος

Ένα ονειρικό ταξίδι είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό για τον Γιώργο Λάνθιμο, τον Έλληνα σκηνοθέτη της ταινίας "the favourite" το οποίο έχει κερδίσει υποψηφιότητα σε δέκα κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ.

Ο Λάνθιμος ξεκίνησε την καριέρα του σεμνά και ταπεινά, όμως το ταλέντο του τον έφτασε στο σημείο που είναι τώρα. Αυτό φυσικά είχε φανεί από τα πρώτα του στάδια, από όταν δηλαδή ήταν ακόμα νέος και γύριζε διαφημίσεις και βίντεο κλιπ.

Και αν στην κατηγορία των βίντεο κλιπ η αναγνώριση ήρθε γρήγορα, αφού είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς, δεν ίσχυε το ίδιο και με τον χώρο της διαφήμισης, εκεί όπου είχε εκτινάξει τις μετοχές του με ένα σποτ που είχε κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο Λάνθιμος ήταν ο κύριος υπεύθυνος του «πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι», τη διαφήμιση της NOVA που είχε αφήσει εποχή.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Λάνθιμος ετοιμάζεται να κατακτήσει και το χόλιγουντ...