Γεια σου Ιβάν και κυρ' Ιβάν και αφέντη... τσουτσουλομύτη

Αν ο Σαββίδης είχε διαβάσει τον παλιό μύθο του Αισώπου ή καλύτερα τον είχε ακούσει από τον Σαββόπουλο.

Γεια σου Ιβάν και κυρ' Ιβάν και αφέντη... τσουτσουλομύτη

Το σενάριο είναι φανταστικό. Ο Ιβάν Σαββίδης, μια ημέρα μετά το ντου στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ως αφέντης του ΠΑΟΚ με το ρεβόλβερ στο ζωνάρι, ενημερωνόταν για τον σάλο που είχε προκληθεί. Πρωτοσέλιδο ακόμα και σε εφημερίδα εκτός Ελλάδας, αναφορές παντού.

Κάτι έπρεπε να κάνει σύμφωνα με τους συνεργάτες του. Λίγο αργότερα έμοιαζε ως κότσυφας με βρεγμένα φτερά και ζητούσε συγγνώμη με δημόσια δήλωσή του. Ο Βιεϊρίνια του είχε κόψει τα... φτερά από την ημέρα του αγώνα, όταν με την κίνησή του του έδειχνε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο ομογενής επιχειρηματίας που αισθανόταν μέχρι εκείνη την ώρα παντοδύναμος, που ακόμα και τώρα ονειρεύεται δικό του κόμμα στη Βουλή, σκεφτόταν ότι καμιά φορά έχει ο καιρός γυρίσματα. Όπως δεν το είχε σκεφτεί ο κότσυφας στον μύθο του Αισώπου «Σταύρου και Κυρ΄ Σταύρου», τον οποίο μελοποίησε τη δεκαετία του '80 ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Μάλλον ουδέποτε διάβασε μύθους του Αισώπου ο Ιβάν Σαββίδης ενώ λογικά δεν θα έχει πάει σε συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου. Τα μουσικά ακούσματά του δείχνουν να είναι διαφορετικά.

Κρίμα, διότι ο συγκεκριμένος μύθος περιέχει σίγουρα ένα μικρό καλό μάθημα. Ας τον ακούσουμε από τον Διονύση Σαββόπουλο: