Κάνει ποδαρικό στην Ευρώπη η ΑΕΚ

Τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της για τη σεζόν 2018-19 θα δώσει απόψε (19:00) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Κάνει ποδαρικό στην Ευρώπη η ΑΕΚ

Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται την αυστριακή Μπρέγκεντς στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 3ο γύρο του Challenge Cup, και θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16».

Η Ένωση καλείται στο αυριανό παιχνίδι να παρουσιάσει το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπό της, το οποίο της επέτρεψε πέρυσι να φτάσει μέχρι τους τελικούς του Challenge Cup, όπου ηττήθηκε από τη ρουμανική Ποταΐσα Τούρντα, ενώ ο αγώνας ρεβάνς είναι προγραμματισμένος για τις 24 Νοεμβρίου στην Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα είναι ο 100ός της Μπρέγκεντς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η αυστριακή ομάδα ιδρύθηκε το 1946 και λαμβάνει σταθερά μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια μετέχει κυρίως στο EHF Cup, ωστόσο μετράει αρκετές παρουσίες και στη φάση των ομίλων του Champions League, στην οποία έδωσε για τελευταία φορά το «παρών» την αγωνιστική περίοδο 2008-09. Επίσης, ο αριθμός 100 είναι... ξεχωριστός για την Μπρέγκεντς στην τρέχουσα σεζόν, καθώς απέκλεισε στον δεύτερο γύρο του Challenge Cup την Τσιομπρούτσιου από τη Μολδαβία με δύο νίκες και συνολικό σκορ 114-34 (54-20 και 60-14).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ισπανοί Κάρλος Λούκε Καμπρέχας και Ιγκνάθιο Πασκουάλ Σάντσεθ.