Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-1: Αν και αδιάφορος ο Τσιτσιπάς, στρίμωξε τον Ναδάλ! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 (6-7 (4), 6-4, 7-5) για την τρίτη ημέρα του ATP Finals. 

Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-1: Αν και αδιάφορος ο Τσιτσιπάς, στρίμωξε τον Ναδάλ! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να κατέκτησε το πρώτο σετ κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ ωστόσο στη συνέχεια ο Ισπανός ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην ανατροπή.

Nαδάλ - Τσιτσιπάς: Έτσι πήρε το πρώτο σετ ο Στέφανος (vid)

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Έλληνας τενίστας είχε «κλειδώσει» την παρουσία του στα ημιτελικά του ATP Finals, εν αντιθέσει με τον Ναδάλ που ήθελε διακαώς τη νίκη. Πλέον αμφότεροι περιμένουν τον αγώνα του Ζβέρεφ με τον Μεντβέντεφ (22:00) για να δουν ποια θα είναι η τελική κατάταξη του ομίλου.

Νούμερο 1 στον κόσμο για το 2019 ο Ναδάλ (vid)

Στο πρώτο σετ ο Ναδάλ βρέθηκε μπροστά με 3-2 και 5-4, ωστόσο ο Στέφανος κατόρθωσε να ισοφαρίσει στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί οι σωστές επιλογές του Έλληνα πρωταθλητή έβαλαν δύσκολα στον Ισπανό που εν τέλει το έχασε με 7-4.

Τα σενάρια πρόκρισης για Ναδάλ και Τσιτσιπά

Στο δεύτερο σετ ήταν σειρά του Τσιτσιπά να προηγηθεί με 3-2 και τον Ναδάλ να τον «κυνηγά». Με άσο ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε θέση οδηγού (4-3), ωστόσο ο Ισπανός έκανε το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1.

Στο τελευταίο σετ ο Στέφανος έσβησε δύο μπρέικ πόιντ του Ναδάλ για το 3-2. Ο Ισπανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στο τάι μπρέικ η εμπειρία του Ισπανού μίλησε με αποτέλεσμα να στεφθεί νικητής.