Όλα όσα ζήσαμε χάρη στον Τσιτσιπά!

Μεγάλες στιγμές μας χάρισε ο Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή 20/01, όταν κατάφερε να αποκλείσει τον Ρότζερ Φέντερερ από το Όπεν της Αυστραλίας.

Όλα όσα ζήσαμε χάρη στον Τσιτσιπά!

Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στην Αυστραλία, εκεί όπου έγραψε ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια στη μέχρι τώρα διαδρομή του στα κορτ.

Την στιγμή που έπαιρνε το νικηφόρο του πόντο απέναντι στον Φέντερερ, έκανε όλη την Ελλάδα να πετάει στα ουράνια για την τεράστια αυτή επιτυχία.

Ο Τσιτσιπάς λίγα μόλις λεπτά μετά τη νίκη του δήλωνε ότι αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, εμφανώς συγκινημένος από την τεράστια επιτυχία του, η οποία έκανε ακόμα και τον αδερφό του να δακρύσει στις εξέδρες.

Τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα για τον Στέφανο που μπορεί να τα περιγράψει μόνο η εικόνα. Ο αθλητής από την χώρα μας έστελνε φιλιά στις κερκίδες με ένα τεράστιο χαμόγελο να έχει σχηματιστεί στο πρόσωπό του που έλαμπε.

Λίγα μόλις λεπτά το τέλος της μεγάλης αναμέτρησης, η είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αφιέρωναν μερικές λέξεις στο έπος του Στέφανου.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, Ρότζερ Φέντερερ αναγκάστηκε να υποκλιθεί στο ταλέντο του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έχασα από έναν καλύτερο παίκτη που έπαιξε καλύτερα από μένα σήμερα, που ήταν πεινασμένος, έμεινε ήρεμος. Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά με νεαρότερα παιδιά. Του αξίζουν συγχαρητήρια για το πώς διαχειρίστηκε το παιχνίδι».

Η νίκη αυτή του Τσιτσιπά πιστοποιεί ότι το μέλλον του Παγκοσμίου τένις είναι εδώ και την Κυριακή 20/01 ήρθε η ώρα να συστηθεί στην... παλιά φρουρά του αθλήματος .

Πλέον ο Έλληνας τενίστας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ ο οποίος απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον Άντι Μάρεϊ με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-2), στη συνέχεια άφησε εκτός τουρνουά τον Αμερικανό Τζον Μίλμαν επίσης με 3-2 σετκαι με τον ίδιο τρόπο, αφού πήρε τα δύο πρώτα σετ και έχασε τα άλλα δυο πριν κερδίσει το τάι μπρέικ (6-3, 6-1, 3-6, 6-7 (6), 6-4).

Στον γ’ γύρο βρήκε μπροστά του τον Κάρεν Κατσάνοφ, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει με 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) σε δύο ώρες και 8 λεπτά, ενώ πέτυχε την μεγάλη νίκη του επί του Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς (Νο6) με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή με 3-2 σετ (6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4).

Είναι επαγγελματίας από το 2005 και μέχρι σήμερα μετράει 9.376.041 δολάρια σε κέρδη από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί, μετρώντας 9 τίτλους στα τουρ της ATP και ρεκόρ 250-150.

Ο Στέφανος πέρα από τον θαυμασμό των Ελλήνων φιλάθλων, πήρε συγχαρητήρια από ομάδες της Ελλάδας, ανάμεσά τους και τον Ολυμπιακό που έσπευσε να συγχαρεί το νεαρό τενίστα για τη μεγάλη του επιτυχία.

Μια επιτυχία που ενίσχυσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με 460.000 δολάρια, ενώ δεν αποκλείεται και να κερδίσει μια περιουσία αφού ο φιναλίστ εισπράττει 2.1 εκατομμύρια δολάρια και ο νικητής 4.1 εκατομμύρια δολάρια..

Αναμφίβολα αυτή ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο τενίστας από τη χώρα μας κατάφερε να μπει για τα καλά στην ελίτ του Παγκοσμίου τένις. Όμως πέρα από αυτό, πρόσθεσε ένα ακόμα highlight στην καριέρα του.

Το οποίο ήταν και το πιο σπουδαίο από όλα...