Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ με ανατροπή (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοφ με 6-4, 3-6, 5-7 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ABN AMRO Ρότερνταμ.

Κατσάνοφ - Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ με ανατροπή (highlights)

Έπειτα από δύο ώρες και 42 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Κατσάνοφ με 6-4, 3-6, 5-7 και να προκριθεί στα ημιτελικά του ABN AMRO Ρότερνταμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε αρκετά καλά το πρώτο σετ καθώς προηγήθηκε με μπρέικ (2-0). Ο Ρώσος όμως απάντησε και ισοφάρισε αμέσως σε 2-2 για να πάρει το προβάδισμα μετά με 3-2. Παράλληλα διατήρησε το σερβίς του για το 4-2 αλλά ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-3. Στη συνέχεια όμως ο Κατσάνοφ βρήκε τις λύσεις για να πάρει το σετ.

Στο δεύτερο ο Στέφανος πάτησε το πόδι στο γκάζι και πήρε και πάλι το προβάδισμα στα γκέιμ με 2-0. Μάλιστα έσβησε μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ και έφτασε στο 3-0. Το πρώτο κερδισμένο γκέιμ του Ρώσου ήρθε στο 5-1, ενώ μετά μείωσε σε 5-3. Παρόλα αυτά ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και έκανε το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά δέχτηκε μπρέικ με την τρίτη ευκαιρία του Ρώσου με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 3-1. Ωστόσο στην πορεία το σκηνικό άλλαξε αφού χάρη στο σερβίς του ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4. Mε love service game έμεινε ζωντανός για το 5-5 και μετά έκανε το 6-5 με μπρέικ για να πάρει στο τέλος τη νίκη με 7-5.

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς προσπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα πρωταθλητή θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ρούμπλεφ - Σαρντί.