Αυγενάκης: «Η Πολιτεία και η κυβέρνηση στηρίζουν τους νέους αθλητές »

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με την ευκαιρία διεξαγωγής του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Α/Γ και είχε μια πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, ενώ θα έχει επαφές και με τη νέα οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων που θα φιλοξενήσει η αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αυγενάκης: «Η Πολιτεία και η κυβέρνηση στηρίζουν τους νέους αθλητές »

«Είναι μεγάλη η χαρά για την οικογένεια του στίβου η παρουσία εδώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην φιλόξενη πόλη της Πάτρας η παρουσία του νέου υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη αλλά και του νέου περιφερειάρχη, κ Φαρμάκη. Θέλουμε κατ΄ αρχήν να ευχηθούμε και στους δύο καλή επιτυχία στο έργο τους. Και θέλουμε να ζητήσουμε την βοήθειά τους στα ζητήματα κυρίως των υποδομών που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό στίβο. Η υπερπροσπάθεια αθλητών και προπονητών για να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τα πολύ θετικά που έχουμε τα τελευταία χρόνια χρειάζεται κλειστό στάδιο στην Παιανία, χρειάζεται στάδιο στο Λεκανοπέδιο Αττικής ικανό να φιλοξενήσει σημαντικούς αγώνες. Χρειάζεται σύγχρονο κέντρο στήριξης επιστημονικής, χρειάζεται ένα ΕΣΚΑΝ πολύ πιο δραστήριο και αποτελεσματικό και επισκευές σταδίων σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι, το αποκόμισα και από την πρώτη συνάντησή μου με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, ότι θα έχουμε στα πλαίσια της λογικής την υποστήριξη της Πολιτείας. Δεν προσδοκούμε τίποτα περισσότερο, τους θέλουμε κοντά μας και αυτόν και τον Περιφερειάρχη, για να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Ο κ. Αυγενάκης είπε από την πλευρά του: «Προολυμπιακή χρονιά φέτος και οι αθλητές και αθλήτριες δίνουν τον δικό τους αγώνα για να καταφέρουν του χρόνου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην μεγάλη Ολυμπιάδα. Ο ΣΕΓΑΣ, όλοι οι συντελεστές, όλοι οι παράγοντες, οι προπονητές, αλλά και οι οικογένειες, στηρίζουν τους νέους αθλητές. Και η Πολιτεία και η κυβέρνηση στηρίζουν τους νέους αθλητές και περιμένουμε νέες διακρίσεις που θα μα κάνουν υπερήφανους. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την στήριξή μας, η οποία πρέπει να είναι έμπρακτη και για το λόγο αυτό η συνεργασία μας τόσο με το ΣΕΓΑΣ όσο και με την Περιφέρεια και τις αυτοδιοικήσεις Α΄ και Β΄ βαθμού σε όλη την Ελλάδα θα είναι στενή. Με μέτρο, με σύνεση και με λογική θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων που ακούσατε λίγο νωρίτερα. Ξέρουμε ότι λεφτά πολλά δεν υπάρχουν. Όμως με αυτά που έχουμε θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες να γίνουν όλα σωστά και το αποτέλεσμα να είναι ορατό. Επίσης πρέπει να εξαντλήσουμε, και για το λόγο αυτό δουλεύουμε και είχαμε μια πρώτη συνάντηση και σύντομα θα έχουμε μια δεύτερη, πιο θεσμική και πιο ολοκληρωμένη με τον ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε να δούμε και τα θεσμικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να δουλέψουμε σωστά και έγκαιρα. Με τη συνεργασία που είναι το ζητούμενο, λογική και μέτρο θα δουλέψουμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για τους παράκτιους Μεσογειακούς, αναφέροντας: «Είμαι εδώ επίσης για να συνεδριάσουμε με τη νέα οργανωτική επιτροπή, της οποία επισήμως θα υπογραφεί αύριο ο διορισμός της. Ντόπιοι, μια ομάδα ικανών ανθρώπων με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδημάτο, που έχουν έγνοια να πάει μπροστά ο τόπος η Πάτρα και η Αχαϊα, θα τρέξουν στην τελική ευθεία, έτσι ώστε να κόψουν πρώτοι το νήμα και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες να πραγματοποιηθούν με επιτυχία. Είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε το καλύτερο. Παρά τα προβλήματα που δεν τα εξετάζουμε τώρα, παρά τις δυσκολίες κα τα λάθη που επίσης δεν εξετάζουμε τώρα. Μας ενδιαφέρει ο ένας και μοναδικός στόχος που είναι υποχρέωσή μας, να ΄πετύχουν οι αγώνες. Να πραγματοποιηθούν με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Εχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή με 1.300 αθλητές και αθλήτριες και θέλουμε να πετύχουμε, να κάνουμε τη χώρα μας υπερήφανη και τα ελληνικά χρώματα να κυριαρχήσουν, τουλάχιστον το εξαήμερο των αγώνων στα τέλη Αυγούστου. Ξέρουμε ότι η τοπική κοινωνία έχει αμφιβολία. Της ζητώ όμως και προσωπικά να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Ζητώ από τον κάθε Πατρινό, τον κάθε ενεργό πολίτη να εμπιστευτεί τη νέα οργανωτική επιτροπή, να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια τους αγώνες και να υποδεχθούμε αθλητές παράγοντες, επισκέπτες από 26 διαφορετικές χώρες. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους μείνει στο μυαλό ως μια αξέχαστη διοργάνωση. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα πετύχουμε».

Ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, είπε: «Είναι η 4η συνεχής χρονιά που η φιλόξενη και αθλητικά Πάτρα διοργανώνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος η διοργάνωση είναι επαρκής και γίνεται όλο και καλύτερη. Εχω την αίσθηση ίτι η τοπική αυτοδιοίκηση, εκ του ρόλου της, αλλά και εμείς ως νέα περιφερειακή αρχή, θα είμαστε κοντά σε κάθε δράση, να συμβάλουμε στον τομέα του αθλητισμού αλλά και της εξωστρέφειας, συνεπικουρώντας πάντα όπου η Πολιτεία έχει ελλείψεις ή ολιγωρίες».