Παρατηρήσεις του ΣΕΓΑΣ επί του αθλητικού νομοσχεδίου

Παρατηρήσεις από τον ΣΕΓΑΣ επί του αθλητικού νομοσχεδίου.

Παρατηρήσεις του ΣΕΓΑΣ επί του αθλητικού νομοσχεδίου

Τις παρατηρήσεις του επί του αθλητικού νομοσχεδίου, που έχει τεθεί σε διαβούλευση εδώ και λίγες ημέρες, δημοσιοποίησε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, επισημαίνοντας ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειές του να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Οι κυριότερες ενστάσεις της ομοσπονδίας στίβου αφορούν:

- το άρθρο 53, περί δυνατότητας ίδρυσης ιδιωτικών σχολών εκμάθησης Ολυμπιακών αθλημάτων, σε συνδυασμό με το άρθρο 74, που δίνει τη δυνατότητα στις σχολές αυτές, καθώς και σε ιδιωτικά γυμναστήρια, να πωλούν συμπληρώματα διατροφής εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Ο ΣΕΓΑΣ υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΦ δεν ελέγχει τα σκευάσματα για απαγορευμένες ουσίες και ζητά οι ρυθμίσεις αυτές να αφορούν μόνο τα μη Ολυμπιακά αθλήματα.

- το άρθρο 92, περί των προϋποθέσεων χορήγησης άδειας διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης, για το οποίο επισημαίνει ότι, περί επίσημων Ολυμπιακών αγωνισμάτων, η άδεια διεξαγωγής πρέπει υποχρεωτικά να χορηγείται από την αντίστοιχη ομοσπονδία.

- το άρθρο 93, περί ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες της συντήρησης ή ανακατασκευής εθνικών ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο ΣΕΓΑΣ τονίζει ότι θα πρέπει να προστεθεί ως προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας, της οποίας το άθλημα καλλιεργείται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ώστε να μη γίνονται αυθαίρετες παρεμβάσεις που θα εμποδίζουν τη διεξαγωγή προπονήσεων ή αγώνων.

Επιπλέον, ο ΣΕΓΑΣ καταθέτει τις ενστάσεις της σε ό,τι αφορά μία σειρά άρθρων, που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες και την αντιπροσώπευση σωματείων στις αθλητικές ομοσπονδίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ