Ο ντεμπιτάντ σε Μαραθώνιο Κίπτουμ κέρδισε στη Βαλένθια με την 3η επίδοση στα χρονικά!

Ο 23χρονος Κενυάτης, Κέλβιν Κίπτουμ, στον πρώτο του αγώνα μαραθωνίου, στη Βαλένθια, όχι μόνο κέρδισε αλλά πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!

Ο ντεμπιτάντ σε Μαραθώνιο Κίπτουμ κέρδισε στη Βαλένθια με την 3η επίδοση στα χρονικά!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στον Μαραθώνιο της Βαλένθια:

Ο 23χρονος Κενυάτης Κέλβιν Κίπτουμ έτρεξε για πρώτη φορά την απόσταση σε αγώνα καλύπτοντας την απόσταση σε 2:01:53.

Επίδοση που όχι μόνο του έφτασε για να νικήσει, αλλά αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στα χρονικά (σ. το παγκόσμιο ρεκόρ, 2:01:09, του Ελιούντ Κιπτσόγκε, κρατά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Βερολίνο) και δεύτερη της σεζόν!

Ποτέ άλλοτε ένας ντεμπιτάντ δεν έτρεξε μαράθωνιο σε τέτοιο χρόνο...

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γκάμπριελ Γκεέ (Τανζανία) με χρόνο 2:03:00 και στην τρίτη θέση ο Αλεξάνταρ Μούτισο (Κένυα) με 02:03:29.

Η Μπερίσο ...χάλασε το ντεμπούτο της Γκιιντέι

Στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες η Λετεσενμπέτ Γκιιντέι από την Αιθιοπία (σ. η κορυφαία στα 10.000 μ. παγκοσμίως) έτρεξε για πρώτη φορά μαραθώνιο αλλά η, 31χρονη, συμπατριώτισσα της, Αμάνε Μπερίσο, με 2ώρ.14:58 θριάμβευσε, πετυχαίνοντας επίσης την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, σε έναν αγώνα που φημίζεται για τις επιδόσεις που επιτυγχάνονται...

Η Μπερίσο πήγε στη Βαλένθια με ατομικό ρεκόρ στις 2ώρ.20:48 και το βελτίωσε κατά σχεδόν έξι λεπτά!


Η Γκιίντεϊ με 2ώρ.16:49 πήρε τη 2η θέση, με την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και τον καλύτερο χρόνο που πετυχαίνει γυναίκα σε ντεμπούτο της στην απόσταση. Η Σέιλα Τσεπκιρούι συμπλήρωσε το βάθρο με 2ώρ.17:29.