Οριστικά τετραετής αποκλεισμός στη Ντέμι Πέιν

Η Αμερικανίδα επικοντίστρια βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. 

Οριστικά τετραετής αποκλεισμός στη Ντέμι Πέιν

Με τετραετή αποκλεισμό τιμωρήθηκε η Ντέμι Πέιν, η οποία βρέθηκε «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε τον Μάρτιο του 2016, στο αμερικανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Στο δείγμα της 26χρονης αθλήτριας του επί κοντώ, η οποία ήταν πρωταθλήτρια των ΗΠΑ το 2015, ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία "drostanolone".

Ο Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, στην διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση, εστάλη στον USADA ένα ανώνυμο email, στο οποίο διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι τα ενεργειακά ποτά στην διοργάνωση, στην οποία η αθλήτρια βρέθηκε «θετική», ήταν μολυσμένα. «Τελικά, μετά από μια μακρά και εμπεριστατωμένη έρευνα στο ηλεκτρονικό μήνυμα, ο USADA κατάφερε να διαπιστώσει ότι δεν συνέβη αυτό», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Πέιν τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό, ο οποίος άρχισε να ισχύει από τις 31 Μαρτίου 2016, όταν τής επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός, ενώ παραμένει εκτός δράσης έως την άνοιξη του 2020.

Παράλληλα, ακυρώθηκαν όλα τα αποτελέσματα της Αμερικανίδας αθλήτριας από τις 12 Μαρτίου 2016, όταν έδωσε το «θετικό» δείγμα, και μετά.