Η οργή της Τσιλιγκίρη για τον άστεγο πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό: «Ως πότε; Είναι εθνικό πρόβλημα»

«Κάνουμε προπόνηση σε κολυμβητήριο με παγωμένο νερό», λέει η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και τονίζει: «Μοιράζονται δεξιά κι αριστερά γήπεδα σε σωματεία, τα οποία θα κάνουν 100 χρόνια για να μπορέσουν να φέρουν τα μετάλλια τα οποία φέρνει ο Ολυμπιακός».

Η οργή της Τσιλιγκίρη για τον άστεγο πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό: «Ως πότε; Είναι εθνικό πρόβλημα»

Η ευθύνη είναι ξεκάθαρο ότι ανήκει στην Πολιτεία. Για την Γενική Γραμματέα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι σαφές. «Μιλάμε για τον Πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και για την Πρωταθλήτρια, Κυπελλούχο και κάτοχο του Super Cup γυναικεία ομάδα πόλο, η οποία επίσης είναι χωρίς σπίτι. Όπως επίσης αυτή τη στιγμή χωρίς σπίτι για να προπονηθούν είναι τόσο οι ακαδημίες κολύμβησης, οι ακαδημίες του πόλο, αλλά και η αγωνιστική ομάδα της κολύμβησης! Μιλάμε για ένα γεγονός το οποίο δεν έχει προηγούμενο», λέει οργισμένη αναφερόμενη στον... άστεγο ουσιαστικά Ολυμπιακό.

Η κ. Τσιλιγκίρη μιλά στο redopinion για προπονήσεις σε κολυμβητήριο το οποίο έχει παγωμένο νερό: «Ξεκινάει το πρωτάθλημα, ξεκινάει ξανά η μάχη για το Champions League στο πόλο Ανδρών, στις Γυναίκες και δεν υπάρχει ούτε καν χώρος προπόνησης! Αυτή την στιγμή γίνεται προπόνηση με τη βοήθεια του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και ευχαριστούμε. Όμως, είναι ένα κολυμβητήριο το οποίο έχει παγωμένο νερό. Είναι οριακά οι βαθμοί του κολυμβητηρίου, του νερού του κολυμβητηρίου, με αυτούς που πρέπει να γίνεται η προπόνηση. Το απόγευμα ανεβαίνει μόλις ένα-δύο βαθμούς! Οι προπονητές ήδη εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενους τραυματισμούς! Δεν ξέρουμε καν τι θα γίνει στο προπονητικό κομμάτι».

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ουσιαστικά έδρα: «Ξεκινάει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο στην Ελλάδα και δεν υπάρχει έδρα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις που έχουμε, το Παπαστράτειο θα ανοίξει 30 Νοεμβρίου. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης καλείται να παίξει τρία παιχνίδια. Εξασφαλίσαμε για τα δύο πρώτα κλειδάριθμο να τα παίξουμε εκτός, το τρίτο είναι τέλη Νοεμβρίου. Δεν ξέρουμε που θα παιχτεί αυτό το παιχνίδι».

Η κ. Τσιλιγκίρη προσθέτει:

«Υπήρχε πρόβλημα και φωνάζαμε τόσα χρόνια για το Παπαστράτειο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε το Παπαστράτειο. Ας έρθει κάποιος να μας πει που θα παίξει ο Πρωταθλητής Ευρώπης και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θα αγωνιστούν οι ακαδημίες! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα άλλα σωματεία, αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τα άλλα σωματεία. Και οι εθνικές ομάδες αντίστοιχα»

«Υπήρχε ένα πρόβλημα στο Παπαστράτειο, το οποίο δεν άντεχε να φιλοξενήσει τις εθνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε αυτό! Πραγματικά, απαιτούμε απαντήσεις».

«Επίσης, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το που θα γίνει το Super Cup. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, η μόνη εναλλακτική είναι το ΟΑΚΑ, στο οποίο επίσης δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να γίνει. Οπότε, ούτε σε αυτό έχω κάποια απάντηση».

«Ορθώς η Ομοσπονδία έβαλε έναν κλειδάριθμο στον Ολυμπιακό και στον Εθνικό, με δεδομένο ότι παίζουν στην ίδια έδρα. Σε ποια έδρα; Μάλλον στις δεύτερες που έχουμε δηλώσει. Οπότε μιλάμε για μέχρι 30 Νοεμβρίου που είναι η ενημέρωση η επίσημη που έχουμε ότι θα ανοίξει το Παπαστράτειο, να ισχύει μάλλον ένας άλλος κλειδάριθμος σε ένα άλλο κολυμβητήριο».

«Μίλησε ο κύριος Διαθεσόπουλος για πενιχρά έσοδα και για μια διαχείριση ουσιαστικά της φτώχιας μας. Ναι, αλλά ως πότε αυτό; Μια διαχείριση της φτώχιας την ώρα που οι εθνικές ομάδες και ο σύλλογος σαρώνουν τα μετάλλια! Δεν γίνεται. Πρέπει πραγματικά να παρθεί μια πολιτική απόφαση. Θα πρέπει πραγματικά να επέμβει η Πολιτεία. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια. Να μοιράζονται δεξιά κι αριστερά γήπεδα σε σωματεία, τα οποία θα κάνουν 100 χρόνια για να μπορέσουν να φέρουν τα μετάλλια τα οποία φέρνει ο Ολυμπιακός».

«Συμφωνώ με τον κύριο Μώραλη, ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε διατύπωσε πολύ σωστά το πρόβλημα που υπάρχει. Και δεν είναι πρόβλημα Δημοτικής Αρχής, όπως κάποιοι θέλουν να πετάξουν το μπαλάκι. Είναι πρόβλημα της Πολιτείας! Μιλάμε για ένα κολυμβητήριο, το οποίο στεγάζει εθνικές ομάδες, σωματεία. Δεν είναι θέμα ενός δημάρχου να βρει το πρόβλημα. Φυσικά και θα βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η έκταση. Που θα βρεθεί αυτή η έκταση; Πρέπει να συνδράμει η Πολιτεία! Δεν είναι πρόβλημα της τοπική κοινωνίας το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Είναι εθνικό πρόβλημα το πρόβλημα του Ολυμπιακού. Όπως είναι εθνικό πρόβλημα το πρόβλημα του κάθε σωματείου αντίστοιχα, το οποίο το θέτει στην πολιτική ατζέντα τους καθενός και παίρνει και δεσμεύεται πολιτικά, ότι θα εξασφαλίσει το δεύτερο ή το τρίτο γήπεδο από τα ήδη υπάρχοντα».

«Θα το τονίσω. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός δεν έχει ούτε ένα γήπεδο σε κανένα από τα αθλήματα, τα οποία προάγει πρωταθλητισμό, ανεβάζει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, εκτρέφει αθλητές για όλες τις εθνικές ομάδες, για 14 αθλήματα. Και δεν έχει ούτε μία εγκατάσταση. Και μοιράζουν εγκαταστάσεις αριστερά και δεξιά. Δεν γίνεται να μην είναι πολιτική απόφαση αυτή».

«Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όχι απλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσει να γίνει αυτό. Όμως, δεν είναι θέμα προέδρου σωματείου, δεν είναι θέμα τοπικής κοινωνίας, είναι θέμα της Πολιτείας! Ο Ολυμπιακός, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο είναι εδώ και θα συνδράμει κάθε βοήθεια. Η Πολιτεία όμως, πρέπει να ξυπνήσει και να πάρει την απόφαση και να σταματήσει να μοιράζει γήπεδα αριστερά και δεξιά σε σωματεία που δεν έχουν τις διακρίσεις που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και θα κάνουν πολλά χρόνια για να τις έχουν. Και έχουν ήδη εκμεταλλευτεί κρατικές εγκαταστάσεις».