Πρώτος στον τελικό της Μελβούρνης ο Πετρούνιας: «Για πάμε λίγο δυνατά και τρελαίνομαι»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσω social media δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την πρόκριση στον τελικό των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής.

Πρώτος στον τελικό της Μελβούρνης ο Πετρούνιας: «Για πάμε λίγο δυνατά και τρελαίνομαι»

Την πρώτη θέση των προκριματικών του παγκόσμιου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, κατέλαβε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων συγκέντρωσε 15.058 βαθμούς και άφησε στην δεύτερη θέση τον Βρετανό, Κόρτνεϊ Τάλοχ (14.700 β.) και στην τρίτη τον Ιρανό Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι (14.633 β.).

Ο «άρχοντας των κρίκων», πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Σαββάτου (22/2) όπου θα επιδιώξει την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται προκειμένου να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά τη Μελβούρνη, ακολουθούν οι διοργανώσεις σε Μπακού (12-15/3) και Ντόχα (18-21/3).

O «χρυσός» Ολυμπιονίκης τόνισε σε δηλώσεις του στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»: «Έχω πίστη ότι το Σάββατο στον τελικό των κρίκων θα ανέβω στο βάθρο του νικητή και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας μας. Περιμένω από τον Ελληνισμό της Μελβούρνης να δώσει δυνατό "παρών" στο "Melbourne Arena". Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα καταφέρω να πάρω την πρωτιά στη Μελβούρνη και στην συνέχεια στα υπόλοιπα δύο παγκόσμια κύπελλα, στο Μπακού και στην Ντόχα, ώστε να κερδίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Πετρούνιας θα χρειαστεί το χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη, αλλά και στα Παγκόσμια Κύπελλα του Μαρτίου σε Μπακού και Ντόχα, με μέσο όρο βαθμολογιών πάνω από 15,166 β. στους τελικούς, προκειμένου να κατακτήσει αυτόματα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει κάποιες πιθανότητες πρόκρισης ως επιλαχών, σε συνάρτηση όμως με άλλους παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού, ο Πετρούνιας σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram:

«1η θέση μετά τον προκριματικό και πετάμε για τελικό!! Ήθελα καιρό να το γράψω αυτό...
Για πάμε λίγο δυνατά και τρελαίνομαι»