Swim(ΥΔ)Run για πρώτη φορά στη Μεσόγειο (pics,vids)

Την Παρασκευή (20/4), η μαγευτική και φιλόξενη Ύδρα, υποδέχτηκε τους εκπροσώπους του Τύπου, για την παρουσίαση των αγώνων "SwimRun Hydra"  τον Νοέμβριο του 2018 (16 με 18 του μηνός).

Swim(ΥΔ)Run για πρώτη φορά στη Μεσόγειο (pics,vids)

ΥΔΡΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Η συνέντευξη Τύπου: Στο δημαρχείο του νησιού, ο εκπρόσωπος της εταιρίας "TRIMORE", Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, παρουσίασε στους δημοσιογράφους, το SwimRun. Ένα άθλημα που πολύ σύντομα θα "γιγαντωθεί". Αρωγοί της χθεσινής παρουσίασης ήταν ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης και η συντονίστρια Γκρέτα Λυμπεροπούλου.

Τι είναι το SwimRun:Δύο αθλητές σε ζευγάρι (δύο άνδρες μαζί, δύο γυναίκες ή ανάμεικτα σε οποιαδήποτε ηλικία) που είναι δεμένοι με ένα σχοινί δέκα μέτρων μεταξύ τους, καλούνται να τρέξουν και να κολυμπήσουν μαζί. Από το ένα άθλημα θα πηγαίνουν στο άλλο και αντιστρόφως. Στην περίπτωση της Ύδρας θα κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα και θα τρέξουν 12,7 χιλιόμετρα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για αυτό και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο (υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθούν στον Δεκέμβρη), ώστε οι καιρικές συνθήκες να είναι ένα ακόμη εμπόδιο για τους αθλητές. Αυτή άλλωστε είναι και η "γλύκα" του συγκεκριμένου σπορ, ο βαθμός της δυσκολίας του.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καταφέρουν να τερματίσουν (πρέπει να τον κουβαλούν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του SwimRun), όπως paddles (χεράκια), pull buoy (βαρελάκι) και παπούτσια που θα τα φορούν καθ' όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος. Δεν επιτρέπεται βοήθεια από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί. Σημειώνεται ότι ο δρόμος είναι χωματόδρομος ενώ και η θάλασσα πιθανότατα θα είναι φουρτουνιασμένη και κρύα εκείνη την εποχή.

Οι βλέψεις των διοργανωτών: Σε μία "νεκρή" τουριστική εποχή για όλα τα νησιά της Ελλάδος, η Ύδρα θα προσπαθήσει με αυτό το event να επιμηκύνει την δική της επισκεψιμότητα τον χειμώνα. Ο στόχος είναι το SwimRun να καθιερωθεί ως θεσμός στο νησί του Αργοσαρωνικού, που είναι και το πρώτο που το "αγκαλιάζει" στην Μεσόγειο. Ο Κωνσταντίνος Πρωτόπαπας της TRIMORE,τόνισε επανειλημμένα πόσο σημαντικό είναι για την διοργανώτρια αρχή να ικανοποιήσει με τις δραστηριότητες που διοργανώνει όλους τους κατοίκους και τα παιδιά της Ύδρας, "σπρώχνοντας" τους προς την κατεύθυνση του αθλητισμού και της μύησης του.

Πως ξεκίνησε το SwimRun: Δύο φίλοι στη Νορβηγία, βάλανε στοίχημα για το ποιος θα φτάσει πρώτος από την μία άκρη της Σκανδιναβικής χώρας μέχρι την άλλη, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια με τρέξιμο και κολύμπι. Ως αρωγός αυτού του δύσκολου εγχειρήματος προστέθηκε και δεύτερο άτομο σε κάθε διαγωνιζόμενο. Όποιοι από τα δύο αυτά ζευγάρια τερμάτιζαν δεύτεροι, κάνανε το "τραπέζι" στους πρώτους, οι οποίοι ήδη κάθονταν σε ένα τοπικό ταβερνάκι, αφήνοντας κρυωμένο το φαγητό για τους χαμένους.

Οι συμμετοχές και η παραγωγή: Στο πρώτο SwimRun της Ύδρας θα αγωνιστούν 50 ζευγάρια, με τις 25 συμμετοχές να έχουν ήδη "κλειδώσει". Οι άλλες μισές εγγραφές θα γίνουν αργότερα καθώς τώρα η πλατφόρμα παραμένει κλειστή. Η παραγωγή του event ξεπερνάει τα 60.000 ευρώ και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες, τους παρευρισκόμενους και του ντόπιους με την βοήθεια του Ναυτικού Υδραϊκού ομίλου. Ο αγώνας στην Ύδρα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει το ίδιο από την ΓΓΑ και την ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου.

Υ.Γ. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην άψογη φιλοξενία στους εκπροσώπους του Τύπου από τον δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη και τους διοργανωτές.