Η ιστιοπλοΐα και στην ψηφιακή τεχνολογία

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη είχe ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Οι παράγοντες της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας παρουσίασαν

Η ιστιοπλοΐα και στην ψηφιακή τεχνολογία

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη είχαν χθες ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Απόστολος Παπαθανασίου.

Οι παράγοντες της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας παρουσίασαν στον κ. Ράλλη τα μεγάλα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας που αφορούν τη διεξαγωγή ιστιοπλοϊκών αγώνων, καθώς και την απευθείας παρακολούθησή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ενημέρωση της ΕΙΟ στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έγινε με αφορμή την διεξαγωγή στην Αθήνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΦΙΝΝ το διάστημα 10-18 Μαΐου που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι ταυτόχρονα αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο κ. Ράλλης δήλωσε ενθουσιασμένος με το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΕΙΟ και υποσχέθηκε ότι σύντομα το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα είναι σε θέση να το υλοποιήσει. Δεν δεσμεύτηκε, όμως, για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διότι ο χρόνος μέχρι τότε είναι περιορισμένος κι ασφαλώς έχει δίκιο. Ο στόχος, άλλωστε, της ομοσπονδίας είναι η επόμενη ημέρα, έτσι ώστε η ελληνική ιστιοπλοΐα να μπει στην ψηφιακή εποχή.